Onze historie

Onze historie

2007

2007

De geschiedenis van Fiberplast gaat terug naar 2007. In januari 2007 richtte Walter Wieten Fiberplast B.V. op en wilde onderscheidend zijn, meerwaarde én kwaliteit bieden. Zo werd het leveren van houtcomposiet planken onder de merknaam Envirodeck, de basis van de start van het bedrijf.

2008

2008

Gericht op de toekomst en innovatie worden we hoofddealer van Govaerts Recycling voor de distributie van 100% gerecyclede kunststof eindproducten zoals banken, picknicksets, tuinbakken, balken en profielen, etc.

2009

2009

In 2009 krijgen we de titel “Syntens technostarter” in het kader van Shell LiveWIRE 2009. Voor deze prestigieuze titel komen wereldwijd slechts 200 innovatieve ondernemers in aanmerking.

2010

2010

Daan Kempen, student aan het Hout- en Meubileringscollege ontwerpt voor zijn afstudeeropdracht een ruggengraatbank. Het HMC schenkt deze, deels door Fiberplast gesponsorde bank, aan het vernieuwde Melanchtonpark in Rotterdam. De onthulling wordt gedaan door Daan samen met burgemeester Aboutaleb.

2011

2011

Het ontwerpersduo Wouter Kalis en Corinne de Korver van MIN-studio ontwerpen en produceren samen met Fiberplast enkele Social-Unit’s voor het Leger des Heils. Social-Unit #1 is een minikamer, een zogenaamd kastbed, die daklozen een mooie, afschermde slaapplaats biedt.

2012

2012

Fiberplast gaat internationaal. Naast een vestiging in Drachten wordt ook een vestiging in Wilrijk, Antwerpen geopend.

2013

2013

Steeds meer ontwerpers houden rekening met duurzaamheid in hun designs. Samen met Wouter Kalis en Corinne de Korver realiseren we een bedstee (Loft Bed) van gerecycled kunststof. Na het winnen van een internationale ontwerpprijs wordt het Loft Bed geplaats op de permanente expositie bij Cappellini in New York.

2014

2014

Een belangrijke versterking van onze positie is de overname van Naturedeck en de handelsnaam Vlonderfloor. De merken verdwijnen en gaan volledig op in Envirodeck.

2014

Teun Fleskens van Fleskens Design Studio wint samen met Fiberplast een ontwerpwedstrijd vanuit Gemeente Veldhoven met V roots meubilair van gerecyclede kunststof.

2015

2015

Simowood - een nieuw, biobased én 100% circulair rijstvliescomposiet - wordt in ons assortiment opgenomen. Simowood is de oorspronkelijke versie van rijstvlies plaatmateriaal op basis van de Resysta receptuur.

2016

2016

Innovatie blijft hoog in het vaandel. Samen met de studenten Thierry van Til en Nick Glazenburg van de hogeschool ARteZ wordt onder de naam “Just Wanted” verstelbaar schoolmeubilair ontworpen uit rijstvlies plaatmateriaal.

2017

2017

Vanaf 2017 voeren we in totaal 7 overkoepelende productcategorieën: composiet, rubber, vloerdragers, plaatmateriaal, speeltoestellen, straatmeubilair en overige.

2018

2018

Om beter in te spelen op de wensen en eisen van onze klanten wordt Fiberplast B.V.  opgesplitst in: Fiberplast biobased B.V. en Fiberplast circulair B.V. met als houdermaatschappij Fiberplast beheer B.V. Hiermee is de Fiberplast Group een feit.

2018

De klantbehoeften veranderen dus verandert Fiberplast mee. Er komt meer vraag naar biobased en het eerdergenoemde rijstvliesplaatmateriaal (nu onder eigen merk NOWOOD) en Resysta profielstroken worden geïntroduceerd.

2019

2019

Friar Sports Flooring uit Damwoude wordt overgenomen, waarna we onder de merknaam Envirosport® vloeroplossingen bieden voor iedere sportomgeving: van fitness, crossfit, vechtsport tot aan yoga.

2021

2021

In een stroomversnelling gekomen door de corona pandemie, wordt besloten om nog meer de focus te leggen op circulaire biocomposieten en het assortiment nog verder aan te scherpen. We nemen van een breed scala aan producten afscheid.

2021

Ook in de wereld van verkeersmaterialen neemt de vraag naar duurzame alternatieven toe. Brimos ontwikkelt samen met Fiberplast een duurzame vervanger voor het aluminium verkeersbord: het verkeersbord van rijstvlies!

2022

2022

In Barneveld hebben ze een primeur. Daar hebben ze sinds maart 2022 openbare verlichting die deels gemaakt is van rijstvliescomposiet. Over een paar jaar staan ze overal, voorspelt bedenker Jan Martijn van der Stouwe. ,,Dit is de toekomst van duurzaam bouwen.’’

2022

Meerwaarde in maatwerk geldt ook nog steeds in 2022. Zowel Carqon als Babboe (merken van fietsenmaker Accell Group) kiezen voor een custom made rubbermat in de (e-)bakfiets. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn binnen de Accell Group hele belangrijke doelstellingen.

2023

2023

Na 15 jaar stopt Fiberplast met de verkoop van BUZON vloerdragers. Gelukkig hebben wij een uitstekend alternatief: de vloerdragers van Envirolift! Deze slimme, innovatieve en robuuste vloerdragers zijn in verschillende varianten en series verkrijgbaar. Speciaal voor het terras: Raptor en voor tegels en vloeren: Max, Spiral en Support Pads.