2007

GESCHIEDENIS VAN FIBERPLAST

De geschiedenis van Fiberplast gaat terug naar 2007. In januari 2007 richtte Walter Wieten Fiberplast B.V. op vanuit de gedachte om glasvezelversterkte kunststofproducten te gaan verkopen. Echter hiermee kon hij niet onderscheidend genoeg zijn. Dat was niet de bedoeling, want Walter wilde onderscheidend zijn, meerwaarde en kwaliteit bieden.

Toen kwam hij in aanraking met houtcomposiet: een mix van hout en kunststof. Hier zag hij een grote meerwaarde in. Nadat hij de geschiktheid, de toepassingen e.d. had onderzocht, leerde hij via Stichting Hout Research meer over dit biobased product. Vooral vanwege het feit dat reststromen worden verwerkt in eindproducten die daarna in de bouw gebruikt worden, enthousiasmeerde hem erg. Zo werd het leveren van houtcomposiet planken onder de merknaam Envirodeck, de basis van de start van het bedrijf.

Walter: “Ik had in 2006 nog nooit van houtcomposiet gehoord, maar ik vond het zeer interessant. Het is milieuvriendelijk, duurzaam en wordt gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Ik dacht: ‘Dit is de toekomst!’. Die interesse heeft me niet meer losgelaten en hierin hebben we ons verder gespecialiseerd”.

TEGEL-, TERRAS- EN VLOERDRAGERS

Om samen met de houtcomposiet planken – Envirodeck – een totaaloplossingen te kunnen bieden, werden eind 2007 tegel-, terras- en vloerdragers aan het assortiment toegevoegd.

Walter: “De meeste van onze klanten komen bij ons voor een totaaloplossing. Dus niet alleen ‘een plank’, maar ze willen ook een onderconstructie en vloerdragers geleverd hebben”.

HET EERSTE PROJECT IS EEN FEIT

Het eerste grote project is in oktober 2007 een feit. We mogen ruim 4.500m2 Envirodeck leveren voor de revitalisatie en uitbreiding van de jachthaven van Vlieland.