WERKEN MET EILEEN VAN MEERKERK

Bij de Fiberplast Group zijn we trots op onze medewerkers: een sterk en gedreven team dat samen gaat voor het beste klantresultaat. Wie zijn de harde werkers op de werkvloer? Vandaag aan het woord: Officemanager – Eileen van Meerkerk.

VAN BRABANT NAAR FRIESLAND

Het is nu twee jaar geleden dat Eileen van Brabant naar Friesland verhuisde. Voor de liefde. “Ik mocht pas in Friesland komen wonen als ik een baan had gevonden, haha. Online zag ik een vacature voor Customer service coördinator bij Fiberplast Group. Na 10 jaar in de horeca gewerkt te hebben en daarna bij een accountantskantoor was dit een functie in een hele andere branche.

Het bedrijf en de producten spraken me meteen aan. Heel de wereld gaat naar biobased en circulair. Ik wil daar ook graag aan bijdragen. Gelukkig werd ik aangenomen.”

HOE ZIET DE WERKDAG ERUIT?

Omschrijf eens wat je op een typische werkdag doet? “Voor een gedeelte van de dag weet ik wat ik die dag ga doen. Ik begin altijd met het checken van de betalingen, mailtjes beantwoorden en eventuele orders picken. Maar geen één dag is hetzelfde, want mijn functie is heel breed. Ik ben verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer, de facturatie, het beheer van onze webshop, offertes maken en order picking.

Maar ook de telefoon aannemen, mensen ontvangen, facilitaire problemen oplossen, noem het maar op. Die afwisseling vind ik heel fijn. Je hebt met iedereen te maken. Op alle niveaus binnen én buiten je eigen organisatie en ik mag mensen helpen, dat vind ik fantastisch om te doen.”

WEINIG LAGEN EN VEEL COLLEGIALITEIT

Collega’s en de samenwerking onderling zijn voor Eileen een belangrijk onderdeel van het werk. “Ik werk in een prettige organisatie, samen maken we echt een verschil. Ik voel mij onderdeel van het geheel. Dat maakt het in principe al fantastisch. Daarbij heb ik leuke collega’s en het werk is gewoon nooit hetzelfde. De lijnen zijn kort en als ik ergens meezit, kan ik zo naar iemand toestappen. We zijn erg open en delen veel met elkaar.”

DE TOEKOMST

Eerder gaf je al aan dat heel de wereld naar biobased en circulair gaat. Hoe zie jij het bedrijf over 2-3 jaar? Ik hoop dat de webshop over twee jaar dagelijks zoveel orders genereert dat we nog een tweede loods kunnen openen. En dat we leuke projecten mogen doen in het buitenland. Een mooi excuus om het project te bezoeken en dan direct het land te verkennen. Twee vliegen in 1 klap!”

Wat doe je naast je werk?

“In mijn vrije tijd houd ik erg van wandelen, bordspelletjes spelen, series kijken, relaxen en mensen kijken op het terras. Sinds kort kan dat ook weer. Erg blij mee.”