OP ZOEK NAAR CIRCULAIRE GEVELBEKLEDING? KIES DAN VOOR RIWOOD: HET UNIEKE, CIRCULAIRE RIJSTVLIESCOMPOSIET

Hét visitekaartje van een woning, flat of bedrijfspand? Dat is zeker de gevel. Een mooie, duurzame gevel geeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar draagt ook bij aan de waarde van de woning. Hout is een vaak gekozen materiaal als gevelbekleding, maar hout heeft ook onderhoud nodig. Tijd voor RIWOOD rijstvliescomposiet

Gevelbekleding geeft niet alleen een mooie, unieke uitstraling aan een huis of gebouw, het beschermt ook tegen bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen, sneeuw of hagel. Deze weersomstandigheden kunnen de gevel aantasten en beschadigen. Daardoor is de gevel sneller toe aan renovatie en dat is relatief duur. Momenteel wordt hout het meest gekozen als gevelbekleding. Maar hout kan ook verkleuren en wordt dan, afhankelijk van de houtsoort, licht tot donkerder grijs. Wie de kleur wil behouden, moet de gevel dan extra behandelen.

Rijstvliescomposiet

Ontdek dan nu RIWOOD: een biobased én circulaire oplossing die geen hout bevat, maar wel de warme uitstraling heeft van hout. Onderhoudsarm én bestendig tegen vocht, rot én allerlei schimmels. Doordat de planken in de massa zijn gekleurd en voorzien van UV-stabilisators, verkleuren ze vrijwel niet. Eveneens zijn er bijpassende vloerdelen voor terrassen, galerijen of balkons leverbaar. Zo krijgen gebouwen een eigen, unieke uitstraling.

Modulair bouwen

Ook zien we dat modulaire bouwmethodes steeds populairder worden. Dit betekent dat huizen of gebouwen ter plaatse worden gemonteerd met modules die in een fabriek zijn geproduceerd. RIWOOD is een ideaal product hiervoor. De panelen en profielen zijn namelijk hetzelfde te ver- en bewerken als hout. Boren, frezen, schuren en zagen: het is allemaal mogelijk. Bovendien is RIWOOD zeer licht in gewicht waardoor het makkelijk in gebruik is en zijn er speciale profielen voor zowel open- als gesloten gevels beschikbaar.

Inzamelstation

Daar komt bij dat aan het einde van de levenscyclus het onbehandelde materiaal bij ons inzamelstation kan worden ingeleverd om te worden gerecycled. Het materiaal wordt dan zonder kwaliteitsverlies verwerkt tot nieuwe producten. Dit maakt RIWOOD tot een van de weinige 100% circulaire oplossingen.

Waarom genoegen nemen met minder? Ontdek RIWOOD: een zeer aantrekkelijk geprijsde biobased én circulaire oplossing om een huis, gebouw of bedrijfspand een prachtige gevel te geven!

MEER WETEN?

Vraag ons gerust  naar de mogelijkheden of ga naar www.riwood.nl. Of bel 0512 544715.