WERKEN MET MIRIAM MEKKE

Bij de Fiberplast Group zijn we trots op onze medewerkers: een sterk en gedreven team dat samen gaat voor het beste klantresultaat. Wie zijn de harde werkers op de werkvloer? Vandaag aan het woord: Logistics & Facilities medewerker – Miriam Mekke.

Sinds augustus 2019 is Miriam werkzaam bij de Fiberplast Group. Ze is begonnen als schoonmaakster. “Via de sportschool leerde ik de vrouw van Walter Wieten (Algemeen Directeur) kennen. En zo is het balletje gaan rollen. Daarnaast verrichtte ik ook schoonmaakwerkzaamheden binnen een scholenkoepel in Drachten. Omdat ik graag meer wilde werken op één locatie, is per april dit jaar mijn contract bij Fiberplast uitgebreid en werk ik nu als Logistics & Facilities medewerker.”

IK BEN EEN DOENER

Vertel eens iets meer over je opleiding? “Naast mijn schoonmaakwerkzaamheden heb ik ook een aantal jaren in de horeca gewerkt. Ik heb de middelbare hotelschool gedaan in Groningen en daarna heb ik in Groningen de HBO-opleiding Personeelsmanagement gevolgd op de Hanzehogeschool. Maar dat paste niet bij mij.

Ik houd meer van ‘rondlopen’, ik ben meer een doener en erg praktisch ingesteld. Ik word gelukkig van het werken met mijn handen en ben er niet voor gemaakt om een hele dag achter het bureau te zitten. Mensen vinden het ook altijd moeilijk te geloven, maar ik vind schoonmaken ook heel leuk. Het maakt me gelukkig.”

HOE ZIET JE WERKDAG ERUIT?

Hoewel elke dag anders is, beschrijft Miriam hoe een werkdag eruit kan zien: “Mijn werk is heel divers en dat vind ik erg leuk. Ik begin altijd mijn dag met het checken van de mail. Ik kijk hoeveel webshoporders via www.tegeldrager.nl zijn binnengekomen en maak dan een planning voor de dag. Daarna ga ik naar onze loods (het magazijn). Hier pick ik de orders, maak de orders verzendklaar en registreer ze in de verzendsoftware van onze vervoerder. Daarna ruim ik het magazijn op en houdt de voorraad bij. En als er voorraad tegeldragers wordt geleverd, help ik bij het lossen. Ik heb recent dan ook mijn heftruckcertificaat behaald. Mijn dag eindigt met schoonmaakwerkzaamheden op kantoor. Ik vind het totale plaatje van mijn werk erg fijn, omdat je met zoveel dingen bezig bent.”

WAT DOE JE NAAST JE WERK?

“Ik houd van puzzelen, wandelen, koken en bakken. Ook het speuren naar koopjes op rommelmarkten, kofferbakverkopen en braderieën doe ik graag.”

DUIDELIJKE COMMUNICATIE, ER KAN VEEL

Hoe omschrijf je de Fiberplast Group? “Het is een warme en een platte organisatie, waar je veel vertrouwen krijgt. Bovendien word je erg vrijgelaten in je functie, waardoor je heel zelfredzaam moet zijn, hier krijg je ook de tijd en ruimte voor. Vooral hoe Walter (onze Algemeen Directeur) met ons als personeel omgaat, vind ik erg prettig. Er kan heel veel en dit wordt duidelijk gecommuniceerd. Er is altijd tijd voor uitleg, maar ook tijd voor een praatje. Dat valt me op. Dit merk je ook aan de sfeer, iedereen wil elkaar helpen. Ik voel me hier erg op m’n plek.”

DE TOEKOMST

Hoe zie jij de toekomst? “Ik heb de toekomst bewust nog opengelaten, ik laat het op me afkomen. Ik heb nog geen specifieke werkzaamheden die ik persé wil doen. Wat ik tot nu toe doe, daar krijg ik energie van en vind ik prettig. Ik vind de afwisseling erg fijn. Wel wil ik onze producten en oplossingen meer eigen maken en meer leren over de duurzame bouwwereld. Daarbij wil ik ook graag werkzaamheden van andere collega’s over kunnen nemen, zodat je het echt samen kunt doen.”