WERKEN MET MICHAEL WEIJMAN

Bij de Fiberplast Group zijn we trots op onze medewerkers: een sterk en gedreven team dat samen gaat voor het beste klantresultaat. Wie zijn de harde werkers op de werkvloer? Vandaag aan het woord: Sales Manager – Michael Weijman.

Nadat Michael ruim 12 jaar lang ervaring had opgedaan bij diverse commerciële bedrijven in Nederland én Duitsland koos hij in 2018 om te gaan werken voor de Fiberplast Group. “Om te kiezen voor dit bedrijf was het gesprek met Walter Wieten (de directeur) doorslaggevend. Hij vertelde met zoveel kennis over de materialen en oplossingen waardoor ik realiseerde dat dit assortiment de toekomst is. Tot de dag van vandaag heb ik hier geen enkele seconde spijt van gehad.”

DAGELIJKS LEER JE

“Omdat ik geen ervaring met de producten uit het assortiment had, was het noodzakelijk om mijn productkennis snel naar een gewenst niveau te brengen. Daarnaast moest ik een volledig nieuw netwerk opbouwen, maar dat is beide in een korte tijd gelukt.

Maar door de vele innovaties op het gebied van biobased en circulaire materialen leer je nagenoeg dagelijks iets nieuws.”

ADVISEREN MAAK HET WERK MOOI

De leukste uitdaging van het werk vindt Michael het adviseren. “Het verkopen van het product is het primaire doel, maar dit moet – vanuit mijn oogpunt – wel gecombineerd worden met het juiste advies. Is het product dat de opdrachtgever gekozen heeft de beste oplossing voor de gewilde toepassing? Nadat de wensen uitvoering zijn besproken, bepalen we gezamenlijk de juiste oplossing. Met ons assortiment kunnen wij complete systeemoplossingen bieden.”

DIVERSITEIT IN HET WERK

Wat maakt je werk leuk? “De pandemie bewerkstelligde dat iedereen in de wachtstand ging. Vervolgens werden vele projecten uitgesteld of geannuleerd. Inmiddels zien wij gelukkig weer positieve ontwikkelingen in de markt en zien wij een toename in de aanvragen voor circulaire (bouw)materialen.

De diversiteit in het werk spreek mij zeer aan; van gesprekken met de grootste aannemers van het land tot architecten, interieurbouwers, applicateurs en monteurs van zonnepanelen. Hierdoor blijft het werk afwisselend, uitdagend en ben je dagelijks met meerdere producten en materialen actief.”

DUURZAAMHEID

Dat de coronacrisis impact heeft op onze manier van leven, is voor iedereen voelbaar. Het heeft echter Michaels gedachte over duurzaamheid niet veranderd. “Doordat ik dagelijks met duurzame materialen bezig ben, heeft dit al een gevolg voor de manier waarop ik in het leven sta. Ook voor de coronacrisis was ik van mening dat ik beter één goede aankoop kan doen, dan meermaals een budget oplossing.”

VRIJE TIJD

Wat doe je het liefst als je vrij bent? In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn gezin en vooral met de kinderen. Ook ben ik graag buiten actief bezig en besteed veel tijd aan de werkzaamheden van mijn tuin en woning. Het afspreken met vrienden en familie is van grote waarde voor mij.”