enviroplay kunststof picknicktafels buitenmeubliar parkmeubilairVaak krijgen wij de vraag wat de voordelen precies zijn en waarom ze van onze Enviroplay kunststof parkmeubilair & speeltoestellen. Het klopt in veel gevallen dat ze vergeleken met hout of stalen alternatieven vaak iets duurder in aanschaf zijn. Maar u krijgt er ook een heleboel voor terug, zeker als u kijkt naar de kostenbesparing op onderhoud en de algemene levensduur! Vaak wordt er ook getwijfeld of het wel echt hufterproof is. Dit terwijl dat helemaal niet nodig is, 12mm dik HDPE-kunststof is zeer slagvast en graffiti of verf hecht zicht erg moeilijk tot helemaal niet aan het materiaal. In dit artikel zetten wij de voordelen voor u op een rijtje.

 

Voordelen Enviroplay kunststof parkmeubilair & speeltoestellen

  • kunststof parkmeubilair speeltoestellen obstakelbaan speeltuinOnderhoudsarm/makkelijk te reinigen
  • Snel & zelf te plaatsen
  • Kleurvast en behoeft niet beschilderd te worden
  • Ontworpen volgens de EN 1176 veiligheidsnorm
  • Rot, roest, barst of splintert niet
  • Insecten en micro-organismen kunnen zich niet in het materiaal vestigen
  • Kostenbesparend (onderhoud & levensduur)
  • Optioneel te verkrijgen met graveringen/verankering set (tegen meerprijs)

 

Enviroplay straatmeubilair & speeltoestellen

Ons kunststof straatmeubilair en speeltuintoestelsets worden grotendeels geproduceerd uit HDPE kunststof. Veel van dit duurzame, slijtvaste en bestendige materiaal is afkomstig van gerecyclede petflessen. Bij sommige banken weergeven wij dan ook hoeveel frisdrankflessen er ongeveer in verwerkt zitten. Een bijzonder onderscheidend en leuk duurzaam aspect!

Ook zijn alle banken en toestellen ontworpen volgens de Britse en Nederlandse EN 1176:2008 veiligheidsnorm. Zo zijn ook de veren van onze veerdieren TUV gekeurd en komen ze standaard met 5 jaar fabrieksgarantie. Tevens kunt u met kunststof alle kanten op ten aanzien van kleur.

 

Onderhoud

Onze materialen zijn van nature onderhoudsarm en zijn voorzien van kleurstabilisatoren waardoor ze niet tot nauwelijks verkleuren over periodes van 5 tot 10 jaar. Het materiaal hoeft behoeft dus geen onderhoud, viezigheid kan worden verwijderd met een lauw sopje of een hogedrukreinigers (waaiervorm/max. 100 bar). Wel is het benodigd dat de speeltoestellen, zoals wettelijk verplicht, periodiek worden gecontroleerd op de algemene veiligheid.

modulaire buiten speeltoestellen