Naast de benodigde trainingsapparatuur en personeel is een goede en slijtvaste sportvloer het belangrijkste voor vrijwel iedere sportschool, crossfitbox of fysiopraktijk. Om aan zoveel mogelijk wensen, budgetten en omgevingen te doen hebben wij van Fiberplast een breed assortiment van fitnesstegels, sportvloeren en crossfitmatten in onze catalogus opgenomen. Deze zijn ieder speciaal ontwikkeld, geproduceerd en uitgekozen voor toepassingen en omgevingen waar hun eigenschappen het beste naar voren komen. Factoren als valbescherming, geluidsdemping, volumiek gebruik en trilling isolatie hebben hier betrekking tot.

Envirofloor red sportvloer

Waarom een sportvloer of fitnessvloer? – 8 voordelen

Een fitnessvloer maakt de ruimte waarin getraind wordt, zoals hierboven gezegd, veiliger, duurzamer en stiller. Hieronder een kleine sommering van alle voordelen.

 1. Kostenbesparend

Het voorkomt daarnaast schade aan het gebouw (ondervloer/muren) en zorgt ervoor dat de gebruikte trainingsobjecten en toestellen minder snel beschadigen. Frequente trillingen zorgen er namelijk voor dat er barstjes of gaten kunnen ontstaan in de onderliggende betonvloer en nabije muren. Deze schade is natuurlijk erg kostbaar en middels een rubber sportvloer simpel te voorkomen. Een rubber vloer is daarnaast erg slijtvast en heeft een zeer lange theoretische levensduur. Met een sportvloer op rol komt u prijstechnisch het beste uit.

 1. Warmte isolerend

Een andere factor die vaak vergeten wordt is de warmte isolerende eigenschappen van de rubber vloer, een grote open fitnessruimte kan namelijk in de winterperiodes soms moeilijk warm te krijgen zijn. Een rubbervloer gaat de optrekkende kou van de (vaak betonnen) ondervloer tegen en behoudt warmte in de ruimte. Onze Envirofloor sportvloeren op rol zijn daarnaast ook uitstekend te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

 1. Geluiddempend

Voor stedelijke omgevingen in met name de geluidsdemping belangrijk, wij kunnen afhankelijk van de toepassing een sportvloer bieden die een grote geluidsreductie te weeg brengt. Voor hoge dempingwaardes raden wij aan te gaan voor een Envirofloor Impluse sandwichvloer, deze bestaat uit een sportvloer bovenlaag en een zeer dempende rubber ondervloer. Deze vloer raden wij sterk aan voor omgeving waar men intensief bezig is met krachttraining, crossfit of spring oefeningen.

 1. Valbescherming & blessure voorkomend

Een goede fitnessvloer verhoogt het algemene comfort in de sportruimte en zorgt ervoor dat de sporter genoeg grip heeft. Daarnaast biedt het bescherming bij stuiterende materialen (halters & dumbells) of eventuele vallen. Tevens zorgt de vloer voor een veilige krachtopbouw.

 1. Makkelijke installatie

Een groot deel van onze fitnessvloeren zijn eenvoudig te leggen op vrijwel alle soorten (vlakke) ondergronden zoals bijvoorbeeld hout, beton of leistenen tegels. Dit zonder dat men er gebruik dient te hoeven maken van speciaal gereedschap. Bij de tegels en sommige vloerdiktes is het niet benodigd de boel te verlijmen. Voor meer diepgaande instructies raden wij aan de bijhorende documentatie te raadplegen. Verder zijn de sportvloeren meestal in een handomdraai bij te snijden. Bij de dikke tegels kan dit met een decoupeerzaag terwijl bij de rollen een nat stanleymes al voldoet. Kortom, deze rubber fitnessvloeren zijn ideaal voor het snel aanleggen van een sportvloer voor een sportschool.

 1. Makkelijk in onderhoud

Onze sportschool sportvloeren zijn makkelijk in onderhoud. Met een zacht sopje en een dweil is het materiaal makkelijk schoon te maken. Voor een grondige reiniging is het mogelijk speciale apparatuur hiervoor te gebruiken, zo zijn ze het efficiënt schoon te houden met een schrobmachine. Alg en micro organismen hechten zich moeilijk aan het rubber en zijn meestal makkelijk te verwijderen. Onze Envirofloor vloeren zijn bijvoorbeeld bestand tegen schoonmaakmiddelen, zuren en andere vloeistoffen. Dit type vloeren kan hierdoor ook worden aangelegd in kleedkamers en sanitaire ruimten, in rolvorm kan de vloer simpel, kostenbesparend en snel worden aangebracht. De fitnessvloeren dienen verwerkt en onderhouden te worden volgens de bijgeleverde onderhouds- en verwerkingsvoorschriften.

 1. Slipresistent

Slipresistentie is een belangrijke factor bij het uitkiezen van de juiste sportvloer. Comfort en de algemene veiligheid van fitnessvloeren hangt veelal af van de gripvastheid en weerbaarheid tegen rubber schoeisels. Onze fitnessvloer zijn flexibel en bestaan uit SBR & EPDM rubber gebonden met een polyurethaanbinder. Deze gebonden fitnessvloeren kunnen bijna op ieder vlak oppervlak geplaatst worden en hebben het voordeel dat ze erg slijtvast en, na de inloopperiode, vrijwel naadloos zijn. Vergelijken met PVC vloeren of linoleum vloeren zijn PU fitnessvloeren een stuk voordeliger in aanschaf en onderhoud. Onze outdoor crossfittegels zijn waterdoorlatend en behouden hun grip bij vochtige omstandigheden.

 1. Crossfit mogelijkheden

Speciaal voor crossfitboxen hebben wij hoge persing rubbertegels in het assortiment opgenomen. Deze zijn zeer sterk en slijtvast en door perfect voor intensieve toepassingen, zoals gewichtheffen en trainingen met crossfit materialen (bijv. zware touwen). Deze matten bieden meer bescherming bij val en hebben hogere demping waardes. Een veeleisende sport als crossfit vraag in de meeste gevallen bijna net zoveel van de sporter als de vloer tenslotte.

Envirofloor; alles voor kwaliteit

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze sportvloeren. Wij hebben dan ook diverse databladen en certificaten die dat kunnen aantonen. Zo zijn alle materialen bijvoorbeeld veilig ten aanzien van gevaarlijke zware metalen en poly aromatische koolstoffen (PAK’s). Dit betekend dat er gerust langdurig huidcontact kan plaatsvinden zonder dat het een gevaar vormt voor de gezondheid. Vele goedkope Aziatische varianten kunnen dat niet zeggen. Wij leveren tevens alleen materialen van West-Europese producenten die hoogwaardige kwaliteit afleveren. De rubber vloermatten en -rollen zijn gemaakt van koudgewalste PUR gebonden rubberkorrels en verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Met sportvloer puzzeltegels is het mogelijk op een simpele manier een vrij groot oppervlak te voorzien van een fitnessvloer.

Fitnessvloeren kopen bij Fitnesstegel.nl of Fiberplast

Middels Fitnesstegel.nl bieden wij een grote collectie hoogwaardige en hygiënische Envirofloor fitnessvloeren aan. Onze sportvloeren onderscheiden zich van concurrenten door hun hoogwaardige kwaliteit en kleurmogelijkheden. Onze vloeren zijn speciaal ontwikkeld om grote puntbelastingen en trilling belastingen van fitnessapparatuur te kunnen weerstaan en niet snel te slijten. In onze webshop is het mogelijk onze sportondergronden simpel, snel en veilig aan te schaffen. Levering vindt vaak plaats binnen enkele werkdagen. Hoe groter de bestelling, hoe meer staffelkorting u krijgt. Voor grotere projecten raden wij aan contact met ons op te nemen, zodat wij u beter advies op maat kunnen geven en, indien van toepassing, een zeer voordelige projectkorting.

Voordelige sportvloer kopen?

Bent u van plan een nieuwe fitnessvloer te laten aanleggen of niet tevreden met uw huidige vloer? In overleg met u kunnen wij in veel gevallen een aantrekkelijke rubber vloer aanbieden voor projecten groter dan 200 m2. Indien gewenst kunnen wij u tevens ook in contact brengen met een partij die ervaring heeft met het leggen van onze sportvloeren. Als u van plan bent de vloer zelf te gaan leggen komen deze natuurlijk met de bijhorende instructiebladen. Wij raden ten sterkste aan deze goed te volgen, dit heeft namelijk veel effect ten aanzien van de algemene levensduur, loopcomfort en uitstraling. Wij willen natuurlijk dat u zoveel en lang mogelijk van onze fitnessvloeren kunt genieten.

Een kleine opsomming van alle voordelen van Envirofloor sportvloeren:

 • Uitstekende slipresistente
 • Trilling isolerend en geluiddempend
 • Beschermend; voorkomt letsel en materiaalschade (apparatuur & gebouw)
 • Ruime keuze van kleur samenstellingen
 • Veel keuze en toepassing opties; krachttraining, crossfit etc.
 • Brandveilig (EPDM > Cfl)
 • Voordelig t.a.v. aanschaf- & onderhoudskosten
 • Makkelijk en snel te leggen
 • Vrijwel direct na plaatsing te gebruiken, uw sport- of werkruimte hoeft niet voor lange tijd dicht

Vloermatten en vloertegels kopen om je sportervaring completer, prettiger, geluidlozer en veiliger te maken? Neem een kijkje in onze webshop Fitnesstegel.nl of de Envirofloor sportvloeren pagina.