ONTDEK DE VOORDELEN VAN ENVIRODECK HOUTCOMPOSIET

DE NATUURLIJKE SCHOONHEID VAN HOUT, VERSTERKT MET DE KRACHT VAN COMPOSIET

Envirodeck houtcomposiet is de ultieme keuze voor iedereen die op zoek is naar duurzame en sterke materialen voor (dak)terrassen, galerijen, balkons, trappen en zelfs meubels. Met de unieke combinatie van houtstof en recyclebare kunststoffen, biedt Envirodeck houtcomposiet niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een product dat een lange levensduur heeft. In dit blog geven we drie belangrijke voordelen van Envirodeck houtcomposiet.

Voordeel 1: Duurzaamheid

Envirodeck wordt geproduceerd met behulp van loofhoutstof en gerecycled HDPE kunststof, afkomstig uit industriële afvalstromen. In tegenstelling tot afvalstromen uit huishoudelijk afval, is deze gerecyclede kunststof zuiverder. De loofhoutstof is afkomstig uit de meubelindustrie en er worden geen milieubelastende chemicaliën gebruikt in het productieproces, zoals bijvoorbeeld verduurzamingsmiddelen. Ook worden er geen chemische harsen gebruikt, het materiaal wordt gewoon versmolten met elkaar.

Voordeel 2: Onderhoudsvrij

Envirodeck houtcomposiet is onderhoudsvrij, omdat verontreinigingen en alg slecht aan het oppervlak hechten. Het is eenvoudig en snel te reinigen zonder dat u hier speciale schoonmaakmiddelen of gereedschap voor nodig heeft. Het is bestand tegen vocht, schimmel, rotting en verkleuring, waardoor het jarenlang mooi blijft. Voor een blijvend antislip karakter hoeft u de vloer alleen af en toe te vegen of af te nemen met een vochtige doek.

Voordeel 3: Veiligheid

Envirodeck planken zijn niet alleen duurzaam, maar ook veilig. Het antislip niveau (R11) zorgt voor een veilige grip, zelfs bij natte omstandigheden. Bovendien blijft de hoge slijtvastheid lang behouden. Wist u trouwens dat Envirodeck slijtvaster is als hardhout? Daarnaast hebben de massieve Envirodeck planken standaard een hoge brandklasse (Cfl volgens EN 13501-1) en veroorzaken bij brand slechts geringe rookvorming (s1) en geen druppelvorming (d0). Dit maakt Envirodeck ook geschikt voor toepassing in vluchtwegen op hoogte, want het is belangrijk dat vluchtwegen zo lang mogelijk toegankelijk blijven en niet snel bezwijken. Hierbij mag niet te veel rookvorming vrijkomen en geen druppelvorming plaatsvinden.

Kortom; Envirodeck houtcomposiet combineert duurzaamheid, onderhoudsgemak en veiligheid met de natuurlijke uitstraling van hout. Dit maakt het product zeer geschikt voor (dak)terrassen, galerijen, balkons, trappen en zelfs meubels. De voordelen van Envirodeck versterken elkaar, waardoor het een lange levensduur heeft. Ontdek nú zelf de voordelen van Envirodeck houtcomposiet.

MEER WETEN?

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via 0512 544715 of ga naar www.fiberplastbiobased.nl