Opplussen

  Leefomgevingen levensloopbestendig maken d.m.v. opplussen

  Opplussen is meer dan alleen het levensloopbestendig maken een galerij, vlonder of balkon. Het vergroot de mobiliteit, is esthetisch mooi en doet het algemene leefplezier, van met name de kwetsbare bevolkingsgroepen, zeer ten goede. Wij begrijpen dit maar al te goed, zo heeft Fiberplast over de jaren heen al verschillende appartementen complexen en zorginstellingen voorzien van een mooie verhoogde galerijvloeren. Wij kunnen hierbij van alles leveren; van brandveilige composietplanken, draagkrachtige vloerdragers, drainerende rubbertegels tot aan de montage zelf. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden ten aanzien van uw project.

   

  Het verhogen van een vloer omvat de volgende kernelementen; het verwijderen of verlagen van hinderlijke drempels en het toepassen van een gripvaste vloer.

  buzon vloerdragers opplussen woonomgeving

  Vloerdragers

  vloerdrager zijkant

  Rubberdragers

  Regupol 6510 G onderlegger afmetingen

  Alu profiel tegelvloeren

  alu profielen vloerdragers

  Houtcomposiet

  solid deck gevels

  Nano antislip

  Envirodeck Classic Koffiebruin met Nano Antislip

  Alu profiel plankenvloer

  alu proffielen

  Verhoogde galerijen

  verhoogde galerijvloeren - opplussen vloeren

  Het levensloopbestendig maken van een woning omvat het toegankelijker maken van een woning of gebouw door hinderlijke obstakels weg te halen en de algemene (val) veiligheid te vergroten. Door de leefomgeving aan te passen kunnen kwetsbare bewoners langer zelfstandig in hun eigen woning blijven wonen. Vooral grote wooncomplexen worden toegankelijker, veiliger en functioneler. Kwetsbare leeftijdgroepen die slecht ter been zijn zullen dit in grotere mate waarderen. Dit is dan ook de reden geweest dit systeem te ontwikkelen en op de markt te brengen. Fiberplast is tevens lid van SKO.

   

  Het Envirodeck opplussysteem

  Wij hebben een betaalbaar en lichtgewicht (22 kg/m2) oplossing ontwikkeld bestaande uit brandveilige Envirodeck antislip composietdelen die in combinatie met Envirolift vloerdragers en fundatieprofielen geplaatst worden. Met ons ruim assortiment van Buzon vloerdragers (Regupol dragers voor een vaste hoogte/Buzon dragers zijn traploos in hoogte en hellingshoek verstelbaar) kunnen hoogtes van 3 mm tot meer dan 1.2 meter hoogte, voor bijvoorbeeld verhoogde galerijvloeren, worden gerealiseerd. Situatie afhankelijk kunnen hellingen tot wel 15% afschot worden opgevangen.

  Dit modulaire systeem kan alle voorkomende niveauverschillen en afschotten opvangen waardoor er een volledig drempelvrij antislip dekvloer ontstaat.

   

  Voordelen Opplussen

  Enkele belangrijke kenmerken van het opplussysteem zijn:

  1) Voordelig

  Het opplussysteem is concurrerend geprijsd en voordeliger in aanschaf dan traditionele alternatieven. Door de gemonteerde RVS installatieclips te verbergen zijn er geen hinderlijke of reflecterende schroefkoppen in het loopdek aanwezig. Tevens wordt een snelle montage gegarandeerd door het in modules te plaatsen met lage installatiekosten als resultaat.

  2) Duurzaam

  Envirodeck is in de hoogste Duurzaamheidsklasse (1) ingedeeld. Het materiaal is duurzamer dan bijvoorbeeld hardhout alternatieven als Azobe of Bankirai. Buzon vloerdragers worden geproduceerd uit HD polypropyleen en hebben net als Envirodeck een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar. Daarbij worden de dragers gegarandeerd voor een belasting maar liefst 1000 kg per stuk!

  3) Kleurecht

  Envirodeck heeft een Delta EAB waarde (na 10 maanden klimaatkamer, equivalent aan 10 jaar buitenexpositie) lager dan 5 en mag om die reden kleurecht worden genoemd. Verder vergrijst het materiaal niet en is het UV-resistent.

  4) Veilig

  Envirodeck beschikt standaard over een hoge antislipwaarde die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bankirai, onder natte condities zelfs toeneemt. Alg en vuil hechten niet aan de HDPE beschermlaag. Optioneel kan een nano antislip oppervlaktebehandeling worden uitgevoerd waardoor de antislipweerstand van 0,70 naar zelfs 1,17µ verhoogd wordt.

  5) Innovatief

  Er is een dekoplossing beschikbaar dat door middel van een flexibele rubber voegdichting een gesloten vloerdek realiseert waarbij een degelijke waterafvoer behouden blijft. Dit is de ideale oplossing indien er geen dichte ondervloer aanwezig is.

  6) Slijtvast

  Envirodeck heeft een aanzienlijk hogere slijtvastheid dan bijvoorbeeld Vuren, Bilinga of Bankirai

  Bij Fiberplast kunt u terecht voor alle benodigdheden die u bij het opplussen benodigd. Vraag ook gerust om advies, wij hebben veel kennis en ervaring ten aanzien van verhoogde vloeren.

  Video van een verwerker van ons:

  Kenmerken opplussen

  1. Veiligheid

  Met het Envirodeck opplussysteem behoort een hinderlijk, glad of zelfs gevaarlijk loopvlak voorgoed tot het verleden. Het regenwater wordt via de naden van de Envirodeck vloerdelen snel afgevoerd waarna het middels het afschot van de bestaande ondervloer naar de bestaande hemelwaterafvoeren kan lopen. Het slimme systeem voorkomt dat er na het verhogen diepe en onveilige afvoergoten naast het loopvlak ontstaan. Met name bij verhoogde galerijvloeren ziet u dit goed terug.

  Een ander bijkomend voordeel van opplussen is dat er een groter bewegingsoppervlak kan worden gerealiseerd doordat goten en randen onder de vloer zijn “weggewerkt”. Voornamelijk kwetsbare bevolkingsgroepen hebben hier extra baat bij. Het dek biedt meer ten aanzien van loopcomfort, ruimte en functionaliteit ten aanzien van rolstoelen en rollators.

  Indien gewenst kan er nadien een (optionele) antisliplaag (r13) op het dek worden aangebracht. Dit is met name geschikt voor gebruik op hellingen. Voor horizontale dekken is een extra behandeling niet nodig omdat Envirodeck – in tegenstelling tot hardhout of betontegels – ook op de lange termijn haar natuurlijke antislip vermogen (r11) behoudt. Het antislip vermogen van Envirodeck dekdelen neemt zelfs toe onder natte omstandigheden.

  Envirodeck is leverbaar in Brandklasse Cfl t/m Efl, Rookklasse S01, vertoont geen druppelgedrag bij brand en is daardoor geschikt voor toepassing op vluchtwegen.

  2. Bouwfysisch

  Volgens verschillende woningbouwcorporaties en de Vereniging van eigenaren is een goede dilatatieopvang belangrijk. Dit is zodat onderhoud aan de algehele constructie en de kozijnen toegankelijk blijft. Gezien het Enviro-opplussysteem niet verkleefd worden aan een oppervlak kunnen wij dit garanderen. Om onderhoudswerkzaamheden onder het dek te vergemakkelijken hebben wij zelfs een speciale kunststof montageclip (T-clip) ontwikkeld. Hiermee kan men individuele planken eenvoudig uit het modulaire systeem verwijderden.

  Door gebruik te maken van Regupol rubber en/of Buzon tegeldragers als draagelementen wordt contactgeluid uitzonderlijk goed gedempt. De Envirodeck vlonderdelen worden middels clips of traditioneel (afhankelijk van de Brandklasse-eisen) stevig op een (hard)houten of aluminium onderslag (fundatieprofielen) gemonteerd waardoor er een robuust geheel wordt gerealiseerd. Bij onze Envirodeck referenties ziet u dan ook diverse verhoogde galerijvloeren die tevens dienen als vluchtwegen.

  Daar de vloerdragers los onder de onderconstructie van de verhoogde vloeren geplaatst worden, ontstaat er een constructie die ongevoelig is voor scheurvorming van externe bouwdelen.

  3. Esthetisch

  Naarmate mensen ouder worden neemt de mobiliteit af en wordt de algemene toegankelijkheid van de eigen woning belangrijker. Ook woongenot is hierbij een belangrijk punt die heeft de trend gestuurd om een woning qua styling door te laten trekken naar buitenruimtes. Gezien wij hier veel fraaie oplossingen voor kunnen bieden waarderen bewoners en eigenaren Envirodeck steeds meer. De uitstraling van bijvoorbeeld een wooncomplex kan middels ons systeem naar een hoger niveau gebracht worden.

  4. Breed toepasbaar

  Het Enviro-opplussysteem is door haar gewicht geschikt voor vrijwel alle galerijen, balkons en dakterrassen. Het systeem weegt slechts 22 kg/m². De planken zijn slechts 19 of 25 mm dik en hebben een aangenaam antislip karakter. Door de montage op hardhouten of aluminium onderslagen – middels onze RVS of kunststof clips- ontstaat er een sterk constructief geheel en waarbij het systeem effectief tegen windbelasting gezekerd wordt.

  5. Aantrekkelijke uitstraling

  Grauwe galerijen en balkons krijgen met het Enviro-opplussysteem weer een aantrekkelijke, natuurlijke en ruimtelijke uitstraling. De planken zijn leverbaar in diverse kleuren, uitvoeringen en lengtes leverbaar. Indien gewenst kunnen de randen van het systeem worden afgewerkt met randprofielen uit composiet in dezelfde of een contrasterende kleur.

  Omdat er altijd een dilatatieruimte rond de dekdelen wordt geadviseerd, blijven bestaande goten en kozijnen eenvoudig bereikbaar voor regulier onderhoud.

  6. Montage en onderhoud zonder overlast

  Overlast voor bewoners is minimaal tijdens montagewerkzaamheden (ook bij verhoogde galerijvloeren op hoogte), de woningen blijven tijdens het opplus proces toegankelijk. Door de modulaire opbouw is het systeem blijvend demontabel waardoor ook onderhoud aan ondergronden kan plaatsvinden. Vooral name publiek toegankelijke verhoogde vloeren, waar nog wel eens wat tussen de naden valt, is dit een grote pre.