Opplussen

  Opplussen

  Opplussen is meer dan alleen het levensloop bestendig maken een galerij, vlonder of balkon. Het vergroot de mobiliteit en doet het algemene leefplezier van met name de kwetsbare bevolkingsgroepen zeer ten goede. Wij begrijpen dit maar al te goed, zo heeft Fiberplast bijvoorbeeld over de jaren heen al verschillende appartementen complexen en zorginstellingen met volle tevredenheid voorzien van een mooie verhoogde galerijvloer. Wij kunnen hierbij van alles leveren, van brandveilige composietplanken tot aan montage. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden ten aanzien van verhoogde vloeren.

   

  Het verhogen omvat de volgende kernelementen; het verwijderen of verlagen van hinderlijke drempels en het toepassen van een slipvaste vloer.

  Vloerdragers

  vloerdrager zijkant

  Rubberdragers

  Regupol 6510 G onderlegger afmetingen

  Alu profielen

  alu profielen vloerdragers

  Houtcomposiet

  solid deck gevels

  Nano antislip

  Envirodeck Classic Koffiebruin met Nano Antislip

  Toebehoren

  toebehoren montage set

  Verhoogde galerijen

  verhoogde galerijvloeren - opplussen vloeren

  Het opplussen van een woning omvat het toegankelijker maken van een woning of gebouw door hinderlijke obstakels weg te halen. Hierdoor kunnen kwetsbare bewoners langer zelfstandig in hun eigen woning blijven wonen. Met name grote complexen worden hierdoor toegankelijker, veiliger en functioneler. Met name de oudere en de wat kwetsbaarder bewoners zullen dit in grotere mate waarderen. Dit is dan ook de reden geweest dit systeem te ontwikkelen en op de markt te brengen. Wij zijn tevens lid van SKO.

   

  Het Envirodeck opplussysteem

  Het is een betaalbare en lichtgewicht (22 kg/m2) oplossing bestaande uit Envirodeck antislip composietdelen die op Envirolift vloerdragers geplaatst worden. Met ons ruim assortiment van buzon vloerdragers (Regupol dragers voor een vaste hoogte, Buzon dragers zijn traploos in hoogte en hellingshoek verstelbaar) kunnen hoogtes van 4 mm tot meer dan 1 meter hoogte onder bijvoorbeeld een verhoogde galerijvloeren worden gerealiseerd. Situatie afhankelijk kunnen hellingen tot wel 15% afschot worden opgevangen.

  Dit modulaire systeem kan alle voorkomende niveauverschillen en afschotten opvangen waardoor er een volledig drempelvrij antislip dekvloer ontstaat.

   

  Voordelen Opplussen

  Enige belangrijke kenmerken van het opplussysteem zijn:

  1) Voordelig

  Het opplussysteem is concurrerend geprijsd en voordeliger in aanschaf als traditionele alternatieven. Door toepassing van verdekt gemonteerde RVS installatieclips zijn er geen schroefkoppen in het loopdek aanwezig en wordt een snelle montage gegarandeerd met lagere installatiekosten als resultaat.

  2) Duurzaam

  Envirodeck is in de hoogste Duurzaamheidsklasse (1) ingedeeld. Het materiaal is duurzamer als bijvoorbeeld Azob© hardhout. Buzon vloerdragers worden geproduceerd uit HD polypropyleen en hebben net als Envirodeck een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar. Daarbij worden de dragers gegarandeerd voor een belasting tot 1000 kg per stuk!

  3) Kleurecht

  Envirodeck heeft een Delta EAB waarde (na 10 maanden klimaatkamer, equivalent aan 10 jaar buitenexpositie) lager dan 5 en mag om die reden kleurecht worden genoemd. Verder vergrijst het materiaal niet en is het UV-resistent.

  4) Veilig

  Envirodeck beschikt standaard over een hoge antislipwaarde die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bankirai, onder natte condities toeneemt. Alg en vuil hechten niet aan de HDPE beschermlaag. Optioneel kan een nano antislip oppervlaktebehandeling worden uitgevoerd waardoor de antislipweerstand van 0,70 naar 1,17µ verhoogd wordt.

  5) Innovatief

  Er is verder een gesloten dekoplossing met een flexibele rubber voegdichting beschikbaar, qua uiterlijk een teakdek gelijk. Het gesloten dek is een ideale oplossing indien er geen dichte ondervloer aanwezig is.

  6) Slijtvast

  Envirodeck heeft een aanzienlijk hogere slijtvastheid dan Vuren, Bilinga of Bankirai

  Kenmerken opplussysteem

  Veiligheid

  Met het Envirodeck opplussysteem behoort een hinderlijk en glad loopvlak voorgoed tot het verleden. Het regenwater wordt door de naden van de Envirodeck vlonderdelen snel afgevoerd waarna het over het afschot van de bestaande ondervloer via de bestaande hemelwaterafvoeren weg kan lopen. De waterhuishouding onder het systeem voorkomt dat er na het verhogen diepe en onveilige afvoergoten naast het loopvlak ontstaan. Met name bij verhoogde galerijvloeren ziet u dit terug.

  Een bijkomend voordeel van opplussen is dat er een breder looppad kan worden gerealiseerd omdat goten en randen onder de nieuwe loopvloer wegvallen. Dit is met name voor oudere bewoners van belang omdat deze kwetsbare groep extra gebaat is bij loopcomfort en wielvriendelijkheid.

  Indien gewenst kan er nadien een (optionele) antisliplaag (r13) op het dek worden aangebracht, bijvoorbeeld voor toepassing op hellingbanen. Voor horizontale dekken is een extra behandeling niet nodig omdat Envirodeck – in tegenstelling tot hardhout en betontegels – ook op de lange termijn haar natuurlijke antislip vermogen (r11) behoud. Het antislip vermogen van Envirodeck neemt zelfs toe onder vochtige omstandigheden zoals bij regen en mist.

  Envirodeck is leverbaar in Brandklasse Cfl t/m Efl, Rookklasse S01, vertoont geen druppelgedrag bij brand en is om die redenen zelfs geschikt voor toepassing op vluchtwegen.

   

  Bouwfysisch

  Volgens verschillende woningbouwcorporaties en de Vereniging van eigenaren is een goede dilatatieopvang belangrijk zodat onderhoud aan kozijnen mogelijk blijft. Omdat het Enviro-opplussysteem niet verkleefd wordt met loopvlak, muren of kozijnen, wordt dit gegarandeerd. Om onderhoudswerkzaamheden onder het dek te vergemakkelijken is er recent een nieuw type kunststof montageclip (T-clip) ontwikkeld zodat individuele planken eenvoudig uit het modulaire systeem verwijderd kunnen worden.

  Door gebruik te maken van Regupol rubbergranulaat en/of Buzon vloerdragers als draagelementen is de geluiddemping uitzonderlijk goed. De Envirodeck vlonderdelen worden middels clips of traditioneel (afhankelijk van de Brandklasse-eisen) stevig op de houtkunststof onderslagen (fundatieprofielen) gemonteerd waardoor een robuust geheel ontstaat. Bij onze Envirodeck referenties ziet u dan ook diverse verhoogde galerijvloeren die tevens dienen als vluchtwegen.

  Daar de vloerdragers los onder de onderconstructie van de verhoogde vloeren geplaatst worden, ontstaat er een constructie die ongevoelig is voor scheurvorming van de externe bouwdelen.

   

  Esthetisch

  Naarmate mensen ouder worden neemt de mobiliteit af en wordt de sfeer in de eigen woning steeds belangrijker. Woongenot wordt steeds belangrijker en het is een trend om de woning qua styling door te trekken naar de buitenruimtes. Vandaar dat bewoners en woningbouw organisaties de verschillende kleuropties en het natuurlijke karakter van Envirodeck erg waarderen. De uitstraling van het gehele wooncomplex wordt hiermee naar een hoger niveau gebracht.

   

  Breed toepasbaar

  Het Enviro-opplussysteem is door haar gewicht geschikt voor vrijwel alle galerijen, balkons en dakterrassen. Het systeem weegt slechts 22 kg/m². De planken zijn slechts 19 of 25 mm dik en hebben een aangenaam antislip karakter. Door de montage op composiet onderconstructiebalken – middels verdekt gemonteerde RVS clips – ontstaat een sterk constructief geheel en word het systeem effectief tegen windbelasting gezekerd.

   

  Aantrekkelijke uitstraling

  Grauwe galerijen en balkons krijgen met het Enviro-opplussysteem weer een aantrekkelijke en ruimtelijke uitstraling. De planken zijn leverbaar in diverse kleuren en lengtes en indien gewenst zelfs in maatwerk. Klanten hebben hierdoor maximale vrijheid bij het bepalen van kleur- en legpatronen. Indien gewenst kunnen de randen van het systeem worden afgewerkt met randprofielen uit composiet in dezelfde of een contrasterende kleur.

  Omdat er altijd een dilatatieruimte rond de dekdelen wordt geadviseerd, blijven bestaande goten en kozijnen eenvoudig bereikbaar voor regulier onderhoud.

   

  Montage en onderhoud zonder overlast

  Overlast voor bewoners is minimaal tijdens montagewerkzaamheden van bijvoorbeeld verhoogde galerijvloeren, de woningen door het opplus proces bereikbaar. Door de modulaire opbouw is het systeem blijvend demontabel waardoor ook onderhoud aan de bestaande onderdelen gemakkelijk kan plaatsvinden. Met name bij verhoogde galerijvloeren is dit een grote pre.

  Bij Fiberplast kunt u terecht voor alle benodigdheden die u bij het opplussen benodigd. Vraag ook gerust om advies, wij hebben veel kennis en ervaring ten aanzien van verhoogde vloeren.