Terras verhogen met terrasdragers; hoe begin je

Terras verhogen met terrasdragers; hoe begin je?

Voorbereiding is het halve werk, zeker als het aankomt op het realiseren van een mooi verhoogd buitenterras. Kunststof terrasdragers bieden hierbij de ervaren én beginnende klusser een mooie oplossing die veel tijd en geld kan besparen. De dragers zijn namelijk eenvoudig in gebruik, licht van gewicht en binnen enkele seconden op de juiste hoogte af te stellen. Als je wilt beginnen, is het sterk aan te raden alles eerst even goed uit te tekenen en te meten; op basis hiervan kun je vaak goed inschatten hoeveel materiaal je precies nodig hebt. Soms is het handig om een extra 10% bij te rekenen om zaagverlies en bepaalde punten iets meer te kunnen ondersteunen.

Raptor terrasdrager voorbeeld terras verhogen begin

Het hoogtepunt van je terras!

Een van de beste manieren om je terras een upgrade te geven, is door het te verhogen met kunststof terrasdragers. Deze handige en vrijwel onzichtbare dragers ondersteunen je terrasconstructie en tillen je buitenruimte naar een hoger niveau – letterlijk!

Wat zijn kunststof terrasdragers?

Kunststof terrasdragers zijn verstelbare steunen waarop de onderconstructie en het daarop liggende terrasdek rusten. Ze zijn vaak traploos of per millimeter instelbaar en individueel zwaar belastbaar. De hart-op-hart afstand is afhankelijk van de maximale overspanning van de fundatiebalken en de daarop liggende planken. Kunststof terrasdragers staan bekend om hun gebruikersgemak en hoge bestendigheid tegen zware belastingen en invloeden van buitenaf.

Waarom kunststof terrasdragers?

 1. Water- en rotbestendigheid: Kunststof is van nature bestand tegen water, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over rot of schimmel die de terrasdragers aantast.
 2. Duurzaamheid: Kunststof terrasdragers zijn vervaardigd om lang mee te gaan. Ze trotseren moeiteloos de elementen en bieden een solide basis voor je terras, seizoen na seizoen. Daarnaast zijn ze na hun lange levensduur ook nog eens volledig recyclebaar.
 3. Eenvoudige installatie: Vergeet zware betonnen blokken of ingewikkelde constructies. Kunststof terrasdragers zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen geavanceerde technische kennis.
 4. Veelzijdigheid: Of je nu een bescheiden balkon of een uitgestrekt terras hebt, passen kunststof terrasdragers zich aan elke situatie aan. Ze zijn verstelbaar in hoogte, waardoor je het niveau van je terras kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren en wensen.

Hoe verhoog je je terras met kunststof terrasdragers?

 1. Voorbereiding is key: Begin met het schoonmaken van het oppervlak waar je terras zal komen. Zorg ervoor dat er geen ongewenst vuil ligt en dat het oppervlak effen is.
 2. Plaatsing van de terrasdragers: Plaats de kunststof terrasdragers op vaste afstanden over het oppervlak. Zorg ervoor dat ze stevig op de grond staan en in lijn liggen voor een gelijkmatige ondersteuning.
 3. Plaats de fundatiebalken: Nadat de terrasdragers op hun plek zitten, is het tijd om de fundatiebalken erop te leggen. Handig hierbij is om eerst zowel de eerste als de laatste drager op hoogte te zetten en daarna alle tussenliggende dragers totdat de balk voldoende ondersteund is.
 4. Afwerking: Controleer of alles waterpas of met een licht afschot ligt en maak indien nodig aanpassingen. Bevestig de fundatiebalken stevig aan de terrasdragers middels schroefgaten in de balksteunen.
 5. Begin met het leggen van de terrasplanken, volg hierbij nadrukkelijk de instructies van de leverancier op en controleer goed of er genoeg ventilatie aanwezig is en er geen overschrijdingen zijn ten aanzien van overspanningen.

Voordelen van een verhoogd terras

 1. Betere waterafvoer: Een verhoogd terras zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk weg kan stromen, waardoor plas- en stankvorming wordt voorkomen.
 2. Luchtcirculatie: Omdat de terrasplanken op hoogte worden gehouden, kan lucht beter onder het terras circuleren. Dit voorkomt vochtophoping en vermindert het risico op schimmelvorming of materiaalspanningen door temperatuurschommelingen.
 3. Gemakkelijk onderhoud: De onderliggende ruimte blijft toegankelijk voor onderhoud; de dragers zelf behoeven vrijwel geen onderhoud.
 4. Esthetische en praktische meerwaarde: Los van alle praktische voordelen geeft een verhoogd terras ook een esthetische boost aan je buitenruimte. Het oogt niet alleen stijlvol, maar creëert ook een aangename overgang van binnen naar buiten. Ruimtes worden toegankelijker door het wegwerken van drempels en andere hindernissen.

Conclusie

Het verhogen van je terras met kunststof terrasdragers is een slimme, simpele en betaalbare manier om je buitenruimte te optimaliseren. Met hun duurzaamheid, gebruikersgemak en veelzijdigheid leggen ze de basis voor een fraai en stabiel terrasoppervlak dat lang mee zal gaan. Er is weinig instructie nodig om ermee aan de slag te gaan, en de dragers zijn zeer bestendig tegen buiteninvloeden en vocht. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden die onze Raptor terrasdragers wellicht kunnen bieden voor jouw project. Wij helpen je graag op weg!