Warm en gezellig gevoel. ‘De kop van Lombok’

Envirodeck in cedarbruin en antracietgrijs draagt bij aan een warm thuisgevoel.

HET MATERIAAL DRAAGT BIJ AAN EEN WARM THUISGEVOEL
“Het interieur van het gebouw vormt niet alleen door de menselijke maat en de gevarieerde invulling van de ruimte een groot contrast met het exterieur. Ook het materiaal- en kleurgebruik aan de binnenzijde van het blok dragen bij aan een warm thuisgevoel”, aldus Architectenbureau Marlies Rohmer (AMR).

“Envirodeck vloeren pasten beter dan hardhout doordat het materiaal amper last heeft van gladheid en algvorming.”

Marlies Rohmer – architect

Architectenbureau Marlies Rohmer ontving in 1997 de opdracht van de gemeente om een ‘verbindend’ stedenbouwkundig plan te maken voor dit gebied. Het plan moest ruimte aan woningen, winkels, een openbare parkeergarage en een moskee bieden. Na 17 jaar voorbereiden en bouwen werd het gebouw ‘Buenos Aires’ op de Kop van Lombok in oktober 2014 officieel geopend

WONINGEN OP VERSCHILLENDE MANIEREN ONTSLOTEN

Het eerste complex “Buenos Aires” omvat 84 appartementen, een gemeenschappelijk dakterras, 2400m2 winkelruimte, een ondergrondse parkeergarage en verspringt rondom in hoogte. De woningen zijn divers qua type en grootte en worden op verschillende wijzen ontsloten; vanaf een centraal dek, via een binnenstraat of via een hoger gelegen hof met galerij. Hierdoor ontstaan er verschillende ‘buurtjes’ en dit stimuleert interactie tussen de bewoners.

2000 m2 ENVIRODECK VERWERKT

De galerijen, looppaden, binnentuin en het dakterras is voorzien van 2.000 m2 Envirodeck Solid Deck met een hoge brandklasse. In dit project zijn de materialen geleverd in cedarbruin en in antracietgrijs om goed aan te sluiten bij het omringende tropische hardhout. Het blijvend antislip vermogen en de onderhoudsvriendelijkheid van Envirodeck zijn doorslaggevend geweest voor deze keuze.

Een duurzaam tweede leven voor kantoorpand
Carqon custom made rubbermatCustom made rubbermat voor Carqon e-bakfiets