Een duurzaam tweede leven voor kantoorpand

De stalen galerijconstructie is voorzien van Envirodeck houtcomposiet vloerdelen.

VAN KANTOOR NAAR APPARTEMENT
De vraag naar woningen lijkt grenzeloos. Tegelijkertijd staan er landelijk miljoenen vierkante meters aan kantoren en maatschappelijk vastgoed leeg. De druk op de woningmarkt vraagt om slimme en creatieve oplossingen. Steeds vaker worden leegstaande kantoren omgebouwd, of te wel, getransformeerd tot appartementencomplexen. Dit is vaak een prima oplossing die veel voordelen kent.

En wat gaan we dan doen met al die ongebruikte kantoorruimte? Wordt die net zoals na de vorige crisis omgebouwd tot huizen? 

Thuiswerken zorgt voor lege kantoren – nu.nl

Zo ook bij het project aan de Nieuwpoortstraat 82-98 in Amsterdam. Hier werd een voormalig kantoorgebouw getransformeerd naar 150 koopwoningen met parkeergarage en een gemeenschappelijke tuin.

HOUTCOMPOSIET VLOERDELEN

De achterzijde van het kantoorpand heeft een geheel nieuwe gevel gekregen. De bestaande prefab betonnen gevelelementen werden gedemonteerd en hiervoor kwamen nieuwe gevel vullende elementen voor terug. Ook werd aan de achterzijde een stalen galerijconstructie met houtcomposiet vloerdelen en prefab betonnen trappenhuizen/liften gemaakt die de toegangen naar de nieuwe appartementen biedt.

SPECIALE HOUTNERFSTRUCTUUR

De stalen prefab constructie met een houten balkenframe is voorzien van 2265 m2 Envirodeck Solid Deck in de kleur antracietgrijs. Daarnaast is 200 m2 Envirodeck gebruikt voor meubilair (bankjes). En is de begane grond voorzien van Envirodeck Classic Deck in de kleur antracietgrijs. Waarbij een mooi detail is dat het Solid Deck is voorzien van een speciale houtnerfstructuur.

Biobased en 100% circulaire verkeersborden
Warm en gezellig gevoel. 'De kop van Lombok'