Over ons

  fiberplast nieuws duurzame groothandel

  TECHNOSTARTER AWARD

  In 2009 is Fiberplast BV door Syntens gelauwerd met deze prestigieuze titel. Met het behalen van deze Award heeft Fiberplast onbeperkt toegang verkregen tot het LiveWire netwerk van Shell.

  reach compliance
  REACH

  Het doel van het REACH-systeem is het beperken van mogelijke risico’s die chemische stoffen met zich mee brengen. Denk hierbij aan gifdampen, brand- & explosiegevaar of schadelijke gevolgen aan de menselijke gezondheid of het milieu.

  Waar staat Fiberplast voor?

  Wie is Fiberplast?

  Fiberplast BV ontwikkeld, produceert en levert duurzame houtcomposiet strokenprofielen. Om complete projectoplossingen te kunnen bieden wordt het assortiment gecompleteerd met halffabricaten en eindproducten (zoals bouwrubber en vloerafwerkingen). Verder ontwikkelen en produceren wij speciale maatwerkoplossingen in samenwerking met – of in opdracht van – ontwerpers en architecten. Wij vinden het een uitdaging om klantvragen op basis van groene uitgangspunten te vertalen naar innovatieve concepten.

   

  Wat zijn jullie doelstellingen?

  Het is onze missie om moderne en milieuvriendelijke kunststof- en composietoplossingen bij een breder publiek te introduceren. Deze producten worden onder de eigen merknamen – afgeleid van het woord “environment” (milieu) – aan de markt gepresenteerd.

   

  Welke handelsnamen & productgroepen hebben jullie?

  • Envirodeck; houtcomposiet profielstrokenbekledingen
  • Envirolift; verstelbare vloerdragers en tegeldragers
  • Enviroplast; recycling kunststof plaatmaterialen & profielen
  • Resysta; biobased plaatmaterialen
  • Enviroplay; speeltoestellen uit recycling kunststof en rubber valtegels
  • Enviroflex; bouwrubbers, gebouwbescherming, ladingzekering, tegeldragers en anti-vegetatie matten
  • Envirofloor; rubber project- en ondervloeren
  • Envirosport; rubber fitnesstegels, sportvloeren & crossfittegels
  • Tegeldrager.nl; Webshop Buzon vloer- en tegeldragers
  • Fitnesstegel.nl; Webshop in rubber sportvloer

   

  Welke merken van derden vertegenwoordigen jullie?

   

  Hoe zit het met jullie internationale bekendheid?

  Onze producten genieten internationale bekendheid, met name de Buzon en Regupol producten worden al naar meer dan 70 verschillende landen geëxporteerd, maar ook ons Envirodeck wordt in toenemende mate door buitenlandse afnemers gewaardeerd.

  Wat voor een organisatie zijn jullie?

  Fiberplast BV ziet het als een uitdaging om klantvragen te vertalen naar innovatieve concepten op basis van duurzame producten, waardoor de onderneming met recht als een klantgestuurde organisatie is te bestempelen.

   

  Wat zijn jullie voorwaarden?

  Wij hanteren de volgende voorwaarden:

   

  Waarmee onderscheidt Fiberplast zich?

  Het assortiment van Fiberplast BV is uniek te noemen. Alle producten van Fiberplast BV worden geproduceerd uit hergebruikt afval en voldoen aan de hoogste duurzaamheidscriteria. Onze ambitie is om in de komende jaren tot een volledige Cradle to Cradle (C2C) organisatie te verworden.

  Een andere uitdaging van onze onderneming is om het gebruik van milieubelastende producten terug te dringen door deze te vervangen met milieuvriendelijke alternatieven. Hierbij is de primaire eis dat ons alternatief minimaal dezelfde prijs/kwaliteitsverhouding moet hebben als het traditionele alternatief, maar natuurlijk streven wij ernaar om deze zo ver mogelijk te overtreffen. De kwaliteit wordt middels een scala aan testrapporten van toonaangevende – veelal Nederlandse – keuringsinstanties aantoonbaar gemaakt.

   

  Kan Fiberplast complete projectoplossingen leveren?

  Fiberplast is door haar strategische productcombinatie in staat om complete projectoplossingen aan te bieden voor zowel tuin- als dakterrassen maar ook voor bijvoorbeeld balkons en galerijen van flats-, appartementen- en winkelcomplexen. Daarnaast worden de producten van Fiberplast BV steeds frequenter toegepast in GWW projecten zoals bij de realisatie van jachthavens, steigers en (vinger)pieren. Maar ook voor de aankleding van uw project en meubilair tbv. de openbare ruimtes kunt u bij ons terecht. Hierbij is het goed om te weten dat wij, naast speciaal kinder- en kleutermeubilair een aantal picknicktafels speciaal hebben ontworpen voor rolstoelgebruikers.

   

  Om deze reden hebben wij onder andere het platform VeiligeVluchtwegen opgericht!

  veilige vluchtwegen duurzame oplossingen

  Historie Fiberplast BV

  2007-2008

  envirolift tegeldragers documentatie

  Na de oprichting in januari 2007 is het leveringspakket begin 2008 verder uitgebreid met het exclusieve verkooprecht van de traploos verstelbare vloerdragers van Buzon Pedestal International (BPI). BPI is Wereldmarktleider in dit specifieke segment, niet in de laatste plaats vanwege de zeer hoge kwaliteit (1000 kg belasting per dragerelement) en het zeer slimme ontwerp. Buzon is de meest innovatieve dragerproducent ter wereld en heeft anno 2017 meer dan 300, in eigen huis ontwikkelde, producten in haar assortiment.

  2009

  envirodeck logo houtcomposiet mega deck extra's

  Met de introductie van de in eigen huis ontwikkelde gesloten dek-oplossing en de bezande antislip planken in 2009, heeft Fiberplast BV definitief haar naam als houtcomposietspecialist gevestigd en een bijzondere positie in de markt verworven. Begin 2009 zijn de Regupol rubber dragers en Buzon vloerdragers aan het assortiment toegevoegd als voordelige oplossing om loopdekken op te hogen maar ook om de ondergrond, vaak dakbedekking, te beschermen.

  2010

  Enviroplast logo's recycled plastic

  In 2010 is het leveringsgamma verder uitgebreid door toevoeging van de Enviroplast producten uit volkunststofmateriaal waardoor onderandere complete steigeroplossingen konden worden geboden aan de GWW sector. Een belangrijk voordeel voor de klant is dat deze slechts een enkele aanspreekpartner heeft per project, hierdoor wordt het ontwerprisico èn de logistieke kosten gereduceerd. Onze platen zijn goed voor een veelvoud van toepassingen van gevelbekleding tot aan speeltoestel klimplaten.

  2011

  enviroflex en enviroplay

  In 2011 werden de rubber producten, zoals tegels, bouwrubber & daklopers, onder de verzamelnaam Enviroflex aan de markt gepresenteerd. In combinatie met deze nieuwe rubberproducten werd tevens een complete lijn speeltoestellen en kindermeubilair geproduceerd uit recyclingkunststoffen onder de merknaam Enviroplay geïntroduceerd.

  2017

  tegeldrager webshop tegeldragers

  Wij hebben de laatste jaren gemerkt dat ook de kleinere ZZP’er en aannemer graag gebruik willen maken van de fantastische verstelbare vloer- en tegeldragers van Buzon. Een webshop kon daarom natuurlijk niet lang uitblijven. Er is hierbij veel moeite gestoken in de vormgeving en keuze mogelijkheden in de webshop. Ook u moet de mogelijkheid hebben om snel en veilig uw eigen vloerdrager samen te stellen. Daarna kunt u simpel, veilig en snel een aankoop te maken met vertrouwde betaalmethodes zoals IDEAL of Banccontact. Uit de eerste test periodes is gebleken dat met name de verstelbare tegeldrager Buzon in de smaak vielen.

  2018

  fitnesstegel.nl sportvloer webshop

  Dit jaar hebben (en gaan) we veel veranderingen doorvoeren op het digitale vlak. Door verschillende webshops op te zetten gericht op niches binnen onze markten hopen wij onze online aanwezigheid behoorlijk te vergroten. Wij hebben namelijk gemerkt dat vooral veel kleine aannemers en ZZP’ers graag onze producten willen bestellen via webshops. Gezien wij voornamelijk klantgericht werken, konden wij daarom natuurlijk niet achterblijven. Wij doen dit bijvoorbeeld middels FitnessTegel.nl & Ruplast.nl. Binnenkort hopen wij meer websites te lanceren.