Simowood

  Simowood biocomposiet materiaal kan vrijwel op iedere plek worden toegepast waar een fraaie houtlook gewenst is. Dit materiaal is met name geschikt voor omgevingen waar sprake is van een hoge vochtbelasting die voor andere materialen problematisch zijn.

  Simowood

  Belangrijke mededeling

  3 jaar na de officiële introductie van Simowood zijn wij geïnformeerd dat de producent Simona haar productie- en logistieke proces onvoldoende heeft kunnen optimaliseren om tot een economisch verantwoord kostprijsniveau te komen. Om die reden heeft Simona besloten dat Simowood vanaf 1 januari 2018 uitsluitend op projectbasis geproduceerd zal gaan worden. Vanaf heden wordt er geen voorraad van Simowood meer aangehouden. Monster zullen uitsluitend worden verstrekt indien de klant de nadrukkelijke intentie uitspreekt om een minimum volume van 40 ton af te nemen.

  Kirn, Duitsland 28-11-2017

  Simowood is een biobased plaatmateriaal dat uitsluitend gemaakt is van natuurlijke vulstoffen. Het materiaal heeft verschillende voordelen vergeleken met traditionele bouwmaterialen, zo is het zo veelzijdig als hout en zo duurzaam als kunststof. Het is het eerste extrusieplaatmateriaal op de Nederlandse markt dat gemaakt is volgens de unieke Resysta ™ receptuur. Fiberplast kan dit innovatieve materiaal leveren als plaatmateriaal & schuttingsysteem.

  • Leverbaar in plaatmateriaal en als kliktegel
  • Optisch als hout, splintert niet
  • Vochtbestendig, lange levensduur
  • Geringe uitzetting, weerbestendig
  • Scheepvaart uitvoeringen IMO
  • Brandwerende uitvoeringen NEN-13501 (FH bouw)
  • 15 jaar garantie!

  Simowood producten

  Samenstelling

  Simowood is de eerste extrusieplaat gemaakt volgens de unieke Resysta receptuur. De platen worden onder andere vervaardigd uit: 60% rijsthulzen, 22% steenzout en 18% minerale olie. Simowood is hierdoor zéér milieu-vriendelijk te noemen en uiterst bestendig tegen zelfs de meest extreme weersinvloeden (zon, regen, sneeuw of zout water).

  Simowood Biobased plaatmateriaal resysta biocomposiet

  Productiemethode

  Simowood plaatmateriaal wordt zorgvuldig geëxtrudeerd, dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van een vormgevingstechniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt.

  Verwerkbaarheid

  Simowood is verwerkbaar als hout; boren, zagen en frezen zijn geen enkel probleem. Bovendien kan het materiaal middels thermoforming in de meest geavanceerde vormen worden gebogen zonder dat het thermoplastische karakter toepassingsbeperkingen geeft zoals bij PE of PP etc. Zie onderstaande afbeelding van warm gebogen 6 mm dikke zittingen en rugleuningen toegepast in schoolmeubilair.

  Kleuren en kleurechtheid

  Het biobased plaatmateriaal wordt standaard in naturenbruin geleverd en kan nadien in 14 standaard of 16 speciale kleuren worden uitgevoerd. Om vervuiling te reduceren en de kleuren langer te behouden, kan additioneel een 2 componenten RFS sealer worden aangebracht. Deze sealer is in 4 glansniveau’s verkrijgbaar. Voor ernstige vervuiling is een speciale RSC oppervlaktereiniger en een RSR vlekkenverwijderaar beschikbaar.

  Biobased plaatmateriaal

  Simowood plaatmateriaal kan in onbewerkte (gladde) of geschuurde (houtstructuur) uitvoering worden geleverd. De afmetingen zijn Lengte 2500 x Breedte 1250 mm. Momenteel is het materiaal leverbaar in diktes van 3, 4, 5, 6 en 8 mm. Hierbij is 3 mm is dé kwaliteit voor vacuumvormen en wordt 6 mm veel gebruikt als gevelbekleding. 

  Kliktegel

  Simowood kliktegels zijn geschikt voor toepassing binnen- en buitenshuis. De tegels worden uitsluitend in een geschuurde (houtstructuur) uitvoering geleverd. De afmetingen zijn Lengte 300 x Breedte 300 x Dikte 19 mm. Het antislip loopvlak is voorzien van robuust 6 mm dik plaatmateriaal.

  Standaard kleuren

  Speciale kleuren

  Wij kunnen geen kleuren monsters/staaltjes afgeven. Alleen de naturel onbewerkte uitvoering.

  Kleurechtheid

  Kenmerken resysta biocomposiet

  Dichtheid DIN EN ISO 1183 1.490 g/cm3
  Treksterkte DIN EN ISO 527 26 MPa
  Rek DIN EN ISO 527 2 %
  Trekmodulus DIN EN ISO 527 3.580 MPa
  Buigmodulus DIN EN ISO 178 3.800 MPa
  Buigvastheid DIN EN ISO 178 46 MPa
  Shore hardheid (D 15s) DIN EN ISO 868 75
  Uitzettingscoëfficiënt ISO 11359-2 4,3 x 10-5 K-1
  Uittrekwaarde DIN EN 320
  3 mm 650 N
  4 mm 1.020 N
  5 mm 1.250 N
  8 mm 2.210 N