Regupol H-klinkers

  Regupol H klinkers

  Regupol in elkaar grijpende rubber H klinkers, geschikt voor vrijwel alle paarden stallen waar hoge eisen aan de stalvloeren worden gesteld. Niet voor niks worden de Regupol h-klinkers al meer dan 20 jaar in diverse hoogstaande hippische omgevingen toegepast. In tegenstelling tot de VBG-klinkers (valtegels) worden de VB klinkers uit langvezelig rubber met een harde persing geproduceerd, dit zorgt voor een hogere bestendigheid en een veel langere levensduur.

  De H-klinkers zijn leverbaar in 2 diktes:

  • VB21 (21mm)
  • VB43 (43mm)

  Voordelen rubber H-klinkers

  • Veiligheid voorop; de H klinker levert een uitstekende anti-slip vloer op in zowel natte als droge omstandigheden
  • Gezondheid: paarden gedijen in een stof-vrije en valveilige omgeving
  • Geen stress; paarden blijven kalm op een dik veerkrachtig oppervlak
  • Comfortabel; het ultieme schok absorberend oppervlak voor paarden
  • Mooie uitstraling; het terracotta plaveisel verbeterd elke omgeving en heeft een rustgevend effect
  • Geluidsabsorberend: vermindert geluidsoverlast in de stal
  • Kosten besparend: makkelijk in onderhoud / zeer lange levensduur
  • Bewezen track record; veel installaties die er na 20 jaar nog prachtig bijliggen

   

  Toepassingen stal klinkers

  • Harddravers banen, parade ringen, winnaars cirkels
  • Stallen, loopbanen, uitloop banen
  • Fokstations / hengsten stoeterij

  Uniek

  De Regupol VB h-stalklinkers wijken af van de concurrentie op 2 belangrijke punten:

  1. Regupol gebruikt voor de VB Serie langvezelig rubber met een harde persing, hierdoor hebben de tegels een slijtvastheid die ruim 100% hoger ligt dan bij concurrerende kubische granulaat alternatieven.
  2. De breedte van de Regupol VB klinkers bedraagt 160 mm in plaats van 165 mm hierdoor kunt u ze uitstekend combineren met Behaton of H-profiel betonklinkers. De H-klinkers worden op dezelfde wijze aangebracht als betonnen varianten. Door deze afstemming kan een uitzonderlijk mooi geheel worden gecreëerd van geïntegreerde rubber H-klinkers in combinatie met traditionele betonklinkers.

   

  Let op

  Regupol klinkers kunnen rechtstreeks op een vlakke ondergrond verlijmd worden met een dispersie contactlijm (tweecomponenten PU-lijm of bitumen). Bij verlijming aan de ondergrond dient er tenminste 10 cm van de randen af worden gelijmd, aangevuld met een plaatselijke verlijming in het midden. Alhoewel volledige verlijming natuurlijk de voorkeur geniet.

   

  Belangrijk

  Regupol h-klinkers kunnen onbeschermd worden gelegd op alle ondergronden met uitzondering van PVC. Voor toepassing op PVC dient er een extra scheidingslaag aangebracht te worden. Denk hierbij aan bijv. geotextiel (thermisch gebonden vlies) van ca 200 gr/m2, dit is om migratie van weekmakers tegen te gaan bij onderlagen die geen rubber verdragen.

   

  Eigenschappen Regupol rubber tegels

  Regupol hippische klinkers voldoen aan het bouwstoffen besluit en zijn door een onafhankelijk onderzoeksbureau uitvoerig getest op veiligheid (mens, dier en milieu). In tegenstelling tot (veelal goedkope) Aziatische en Oost-Europese alternatieven treedt bij Regupol rubberproducten geen uittreding van Carbon Black op.

   

  Garantie

  Regupol klinkers worden geleverd inclusief 2 jaar garantie, mits deze op een deugdelijke manier zijn toegepast. Wij kunnen geen garantie op de kleur afgeven, in uitzonderlijke gevallen kunnen de tegels enigszins zwart afgeven.

   

  Recyclebaar

  De h-klinkers zijn na gebruik volledig recyclebaar en vallen in Duurzaamheidsklasse 1. De producten worden geproduceerd uit gerecyclede grondstofstromen van West-Europese herkomst.

  recycle h klinkers

  Afmetingen & Gewichten

  • L 200 x B 160 x D 43 mm (VB43) D 21 mm (VB21) in botvorm
  • Gewicht VB43 = 38 kg per m2 VB21 = 16,6 kg

   

  Kleuren

  • Roodbruin (steenrood)
  • Zwart
  • Groen (onder voorwaarden)

   

  Waterdoorlatend

  Tussen de granulaten zit voldoende ruimte om het water snel door de tegel te laten zakken. Hierdoor is het oppervlak snel droog en krijgen algen nauwelijks kans zich te hechten. De H klinkers zijn daarnaast uitermate vorstbestendig!

   

  Isolerende werking

  De Regupol h-klinkers hebben een warmte en koude isolerende werking en een uitermate sterke geluiddemping.

   

  Antislip

  Rubber heeft van nature een stroef oppervlak, de open structuur van de klinkers versterkt deze werking zelfs. De antislipwaardes liggen tussen 0,50 en 0,90, dit zijnde het optimale niveau waarbij het valrisico en mogelijk letselschade beheersbaar zijn (VTM 6-2009).

   

  Rek en krimp

  Rubber is een natuurproduct dat onderhevig aan rek en krimp is. In de lengte/breedte zal dit niet meer zijn dan 1%, de tolerantie op dikte bedraagt maximaal +/- 2 mm.

   

  Slijtvastheid

  Regupol H klinkers zijn zeer slijtvast en vallen onder duurzaamheidsklasse 1. Hoe lang de tegels echter mee gaan is afhankelijk van de toepassing en het volumieke gebruik.

   

  Installeren

  Regupol rubber klinkers zijn licht van gewicht en kunnen eenvoudig gelegd worden. Indien nodig kunt u ze met een stanleymes of decoupeerzaag eenvoudig op maat snijden. Eventueel het mes iets nat maken bij het verwerken, om zo de glijweerstand te verminderen. De flexibiliteit van het materiaal en de rubberlijm zorgen ervoor dat mogelijke oneffenheden op te vangen zijn.

   

  Onderhoudsvriendelijk

  Regupol H klinkers behoeven nagenoeg geen onderhoud en zijn eventueel schoon te maken met een bezem of hoge druk reiniger.