Regupol FH – Brandveilige rubbertegels

  Brandveilige rubbertegels dak – Regupol FH

  Regupol FH brandveilige rubbertegels (Broof) zijn perfect te gebruiken bij het realiseren van inspectiewegen op platte daken of juist als beschermende basiselementen voor onder zonnecollectoren, antennes of gebouwtechnische installaties. De brandwerende beschermlaag & brandvertragende materiaalsamenstelling zorgen ervoor dat de Regupol dak- en voetpadtegels uiterst bestendig tegen vliegvuur en stralingswarmte. Hierdoor voldoen ze zowat aan alle brandeisen voor een harde dakbedekking.

  De bestendige, dempende en elastische materiaaleigenschappen zorgen voor de effectieve bescherming van afdichtingen. Vergeleken met alternatieven, zoals betonplaten, zijn ze daarnaast verrassend licht en makkelijk te positioneren. Dit maakt de FH rubbertegels niet alleen erg praktisch maar financieel ook erg aantrekkelijk. Bovendien wordt door de zachte rondingen en de dempende materiaaleigenschappen het risico op mogelijke beschadigingen geminimaliseerd. De tegels zijn direct gebruiksklaar en kunnen door middel van het slim steekplugsysteem makkelijk worden geplaatst. De FH tegels zijn geschikt bevonden voor plaatsing op platte daken, zowel met als zonder belasting.

  Brandklasse: Broof (t1) volgens EN 13501-5 en DIN V ENV 1187

  Toepassingen

  • Onderhoudswegen op platte daken (met of zonder belasting)
  • Dak- of voetpaden
  • Basisplaten voor zonne-energie installaties
  • Rondom antennes
  • Galerijen op hoogte
  • Bouwtechnische installaties

   

  Keurmerken

  Algemeines bauaufsichtliches Prufzeugnis (adP) – Duits keurmerk dat is te vergelijken met KOMO in Nederland. Deze keuring bevestigd dat de Regupol brandveilige rubbertegels bestand zijn tegen vliegvuur en stralingswarmte volgens DIN V ENV 1187*.

  *Deze keuring geldt voor beide standaard standaardvarianten van oude daken, met FPO- en bitumenafdichting.

  Specificaties

  EigenschapWaarde
  MateriaalPUR gebonden rubberkorrels afgewerkt met een brandveilige beschermlaag
  StructuurEnkel laags structuur bestaande uit compact, hoog resistent materiaal. De onderzijde is voorzien van drainage groeven terwijl de bovenzijde een dummy joint bij 500mm bevat
  Afmetingen & gewicht1000 x 500 x 43 = +/- 35kg/m2 | 1000 x 500 x 30 = +/- 24kg/m2
  TolerantieLengte / breedte +/- 1%, dikte +/- 2mm
  Temperaturen– 50 tot +120 Celsius
  Thermische geleidingcalculatie = 0.14 W/mK
  Migratie van weekmakersPlaatsing op oppervlaktes die niet compatibel met rubber kan migratie van weekmakers veroorzaken. Met sommige ondergronden zoals zacht PVC is een extra aluminium folie vereist. Deze kunnen wij ook voor u aanbieden. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  Uiterlijk

  De kleur van de tegels zorgt ervoor dat de looppaden ook in het donker redelijk goed zichtbaar zijn. De onderzijde is voorzien van kruisvormige drainagesleuven zodat ze in elke positie ten opzichte van de afschotrichting kunnen worden geplaatst.

   

  Kleuren

  • Rood
  • Groen
  • Zwart

   

  Plaatsing op:

  • Elastomeer-bitumenafdichtingen
  • Kunststof afdichtingen
  • Vloeibare afdichtingen
  • Geïntegreerd dak begroeiingen
  • Onder zonnepanelen
  • Schietruimte, schietstands & de schietzone.

  Regupol FH brandveilige dak- en voetpadplaten kunnen direct op bitumenbanen worden geplaatst; er is echter bij sommige kunststof afdichtingen (zacht pvc) een extra tussenlaag benodigd.

  brandveilige rubbertegels regupol FH

  Regupol Walkway AK – Chemisch compatibel met alle soorten membranen!

  De onderzijde van deze versie Regupol dak- en wegdekpanelen is voorzien met aluminiumfolie om migratie van weekmakers bij niet-rubber-compatibele membranen, zoals PVC, tegen te gaan. Installatie van deze tegels is snel te noemen, zeker vergeleken met alternatieven. In vergelijking met bijvoorbeeld betontegels vergemakkelijkt het lage gewicht de installatie aanzienlijk en is het een statisch voordeel. Het eenvoudige deuvelsysteem zorgt er daarnaast voor dat de installatie van de tegels eenvoudig is, na plaatsing kunnen ze direct in gebruik worden genomen. Alle andere producteigenschappen van deze versie zijn identiek aan de Regupol FH dak- en bestratingstegels. Zo zijn de vlamvertragende eigenschappen maken Regupol dak- en bestratingstegels bestand tegen rondvliegende vonken en stralingswarmte en voldoen ze aan de eisen van “harde dakbedekking”.

  De tegels zijn beschikbaar in de kleuren rood, groen en zwart en markeren de onderhoudspaden, ook bij slecht zicht. Aan de onderzijde bevinden zich, net als bij de FH tegels, kruisende afwateringsgroeven waardoor ze in elke richting de helling kunnen worden geplaatst. Regupol loopbrug AK kan direct op bitumineuze waterbestendige beplating en kunststof (zacht PVC) beplating worden geplaatst.