Rubber ondervloeren

  Rubber ondervloeren – Voor laminaat, PVC, Vinyl & kunstgras

  Fiberplast heeft verschillende duurzame rubber ondervloeren van Regupol in haar assortiment. Deze zijn vaak speciaal ontwikkeld voor specifieke toepassingen, omgevingen en ter ondersteuning van bepaalde gevoelige materialen. Indien u persoonlijk advies wenst of niet zeker weet of de onderstaande producten in uw specifieke toepassing past, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben namelijk een wereld aan kennis en ervaring in huis als het aankomt tot vloermaterialen, complexe constructies en normeringen. Over de jaren heen hebben wij al aan diverse (grote) bedrijven materialen geleverd en hierbij deskundig advies gegeven op gebied van geluiddemping, schokabsorptie & montage.rubber ondervloeren regupol

   

  Kenmerken:

  • Decennialang blijvend elastisch en rotvrij
  • 100% recyclebaar na gebruik
  • Duurzaam
  • Geluiddempend
  • Makkelijk te plaatsen

  Hou er rekening mee dat aan bijna al deze producten een forse minimale afname zit verbonden.

  (Klik op de afbeeldingen voor de specifieke productpagina’s)

  Regupol 4515 -PVC / Vinyl ondervloer

  Regupol 4515

  Regupol 3912 - Tapijt ondervloer

  regupol 3912 ondervloer toepassing tapijt

  Regupol 8010 - Laminaat ondervloer

  regupol laminaat ondervloer

  Acoustic 84 - geluidisolatie beton

  Envirofoor acoustic 84

  Regupol 6010 SP - Kunstgras ondervloer

  kunstgrassportveld regupol ondervloer

  Ondervloeren volgens de NEN

  Een definitieve vereiste dempingswaarde voor parket of vloerafwerking zou eigenlijk moeten worden gesteld op grond van laboratoriummetingen, uitgaande van het voldoen van de woning aan het huidige Bouwbesluit. Er kan dan geëist worden dat de verbetering van de index voor contactgeluidisolatie Ico door de vloerafwerking tenminste 10 dB bedraagt, gemeten volgens de NEN-EN-ISO 140-8 en beoordeeld middels NEN 5077.

  Internationaal wordt de gemeten verbetering van de contactgeluidisolatie door vloerafwerkingen uitgedrukt in ΔLw & ΔLlin volgens de NEN-EN-ISO 717-2 zoals toegelicht in NPR 5079. De waarde van ΔLlin is feitelijke gelijk aan die voor de verbetering in de Ico en zal dus steeds meer in plaats daarvan worden gebruikt. De te stellen eis aan het parket zou dus het beste kunnen worden uitgedrukt als: “De verbetering van de contactgeluidisolatie door de vloerafwerking moet tenminste ΔLlin = 10 dB zijn, gemeten volgens NEN-EN-ISO 140-8 en beoordeeld volgens NEN-EN-ISO 717-2 zoals toegelicht in NPR 5079”.

   

  Bron: Nen & TUV

  Aandachtspunten

  Punt 1: Sinds 1 januari 2003 is de regelgeving op het gebied van contactgeluidisolatie met maar liefst 5 dB aangescherpt. Dit is dan ook de reden dat de vloeren in nieuwe woningen vaak minder gehorig zijn dan in oudere woningen. Er worden twee methoden toegepast om dat te bereiken: door dikkere vloer of juist een zwevende dekvloer te realiseren. Bij een dikke vloer kan hierboven genoemde tekst in het reglement worden opgenomen (eventueel kan 10 dB worden verlaagd tot 5 dB), maar bij een zwevende dekvloer kan dat niet. Gebleken is dat als boven op een zwevende dekvloer nog een tweede geluiddempende laag wordt gelegd, de effecten niet altijd even goed uitpakken, in tegendeel; er kan zelfs versterking van het geluid optreden. Het is dus verstandig in die gevallen al bij de bouw de dikte van de zevende dekvloer te verhogen. Nadere informatie kunt u ook bij de vereniging eigen huis verkrijgen.

  Punt 2: Bovenstaande normen zijn gebaseerd op betonnen vloeren. Bij houten vloeren kunnen heel andere effecten optreden en is het toepassen van harde vloerbedekking beslist af te raden.