Linatex schietgordijnen

  Linatex schietgordijnen – Een schot in de roos!

  Enviroflex schietgordijnen, gepositioneerd tussen het doelwit en de achterplaat, zorgen voor een verbeterende veiligheid op de schietbaan. De antiricochetgordijnen zijn ontworpen als “kogelvanger” door kogels en “backsplatter” aan het einde van de baan, waar het zou moeten zijn, te houden. Een ander bijkomend voordeel is dat het geluiddempend werkt, dit geldt voor zowel het schot als de impact van het projectiel op de achterplaat. Linatex rubber is van natuurlijke afkomst en beschikt over een uitstekende sterkte en is zeer bestendigheid tegen schuren en barsten. Het materiaal zal zichzelf direct, nadat het projectiel door het materiaal is gepasseerd, zichzelf weer afdichten. Alleen een piepklein naadje blijft over in het antiricochetgordijn.

  “Schietbanen over de gehele wereld hebben al gekozen voor de rubber gordijnen van Linatex. Dit is een uitstekende keuze om schutters te beschermen tegen de gevaren die kunnen komen kijken bij de schuttersport.”

  Kenmerken

  • Vergroot de veiligheid – Beperkt de gevaren van kogel uitspattingen en afkaatsing in de schietruimte.
  • Kostenbesparend – Bestendig tegen vele duizenden schoten voordat ze onderhoud behoeven.
  • Geluiddempend – Schot & ricochet geluid
  • Bespaart in onderhoud – Minder afval en stofvorming zoals bij bijv. canvas of hout. Minder vervuiling in de luchtfilters en minder vegen benodigd.

   

  Onderhoud

  Linatex schietgordijnen kunnen duizenden kogels, van diverse kalibers en snelheden, verdragen voordat ze onderhoud behoeven. Alleen na langdurig gebruik of gericht vuur kunnen gaten ontstaan. Deze zijn indien nodig te repareren met een Linatex repareerkit. Het is aan te raden de gordijnen om de zoveel tijd te verschuiven of te draaien. Hierdoor wordt de schade over het gehele oppervlak verdeeld en verlengt men de gebruiksduur behoorlijk. Linatex schietgordijnen worden niet voor niks al in diverse professionele militaire, politie en indoor schietbanen over de gehele wereld toegepast.

  Levensduur

  Het levensduur van het gordijn is afhankelijk van het volume van gebruik en het type wapen en kaliber.

   

  Speciale munitie

  Speciale munitie, zoals holle punten, zullen aan de achterkant van de mat een gat achterlaten. Daarom is het aan te raden bij dit soort munitie een extra (dun) rubbergordijn voor het schietgordijn te hangen. De holle punten zullen hierdoor gevuld worden met het rubber van het voorhangende gordijn zal hierdoor veel minder schade aanrichten aan het achterliggende schietgordijn.

   

  Fixering

  De gordijnen kunnen geleverd worden compleet met nylon tabjes en messing ringen. Tevens zijn er alternatieve bevestigingsmaterialen beschikbaar zoals klemmen voor houten latten. Laat de Linatex gordijnen vrij hangen, hierdoor wordt de kracht van het projectiel effectief opgevangen voordat het de achterplaat raakt. Laat hierbij wat ruimte onder of boven over om de algemene ventilatie in de schietbaan te bevorderen. Vraag ons gerust om meer informatie betrekkende tot de toepassing.

   

  Disclaimer

  • Het Linatex®-rubber schietgordijn is ontworpen om de risico’s van kogelfragmenten te minimaliseren, dus niet helemaal te elimineren. Het is niet kogelvrij, dus alle aanwezigen moeten voorzichtig blijven bij het beoefenen van de sport.
  • Maak geen gebruik van low-power munitie of luchtdruk pistolen bij banen die voorzien zijn van Linatex® rubber gordijnen.
  • De gordijnen zijn niet geschikt voor schietzones waar gebruik wordt gemaakt van ammunitie van zeer grote kalibers.
  • Nooit fixeren aan de onderkant, de gordijnen moeten vrij hangen.
  • De gordijnen moeten in continue vorm achter alle aangrenzende doelen in het vuurbereik gepositioneerd worden. Elk gordijn moet de volgende overlappen met 6 inch ” (15cm).
  • Niet blootstellen aan vlammen of temperaturen hoger dan 300ºC / 570ºF.

  Andere alternatieven platen schietbaan

  doelwit linatex schietgordijnen

  Achterplaten & zandzakken

  Voorbeeld opzet

  schietbaan rubber gordijnen ricochet