Nano Antislip

  Nano antislip toplaag

  Indien uw specifieke toepassing extra antislip vermogen vereist, zoals bijvoorbeeld bij hellingbanen, kan een additionele Nano antislip toplaag op de Envirodeck composiet planken worden aangebracht. Hiermee kan het antislip vermogen van Envirodeck op een snelle manier tot wel R13 worden verhoogd (transponeringstabellen op aanvraag). De behandeling is toepasbaar op alle planktypes uit ons assortiment.

  De antislip toplaag, waarmee reeds jarenlange ervaring is opgedaan in andere toepassingen, is gebaseerd op de modernste ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie.

  Kenmerken

  • Enkellaags systeem
  • Na 5 tot 12 uur al beloopbaar
  • Binnen- en buiten toepasbaar
  • Extreem water- en vuil afstotend
  • Zelfreinigend
  • Bestand tegen chemicaliën en mechanisch schrobben
  • Transparant én in kleur leverbaar
  • Met- en zonder glasparels (extreem antislip) leverbaar
  • 2 jaar standaard garantie
  • Concurrerende prijsstelling

   

  Toepassingen

  • Fietsbruggen, looppaden en bruggen
  • Hellende toegangswegen
  • Natuurgebieden
  • Steigers en havens
  • Overal waar een verhoogd antislip vermogen vereist is
  • Niet geadviseerd voor senioren en/of zorgtoepassingen!

  Het slimme antislip systeem

  Het unieke antislip systeem bestaat uit een 2-componenten coating op basis van Polyurethaan in combinatie met nanotechnologie (silanen met UV-additieven). Het betreft een zijdeglans, kleurloze, transparante laag waarmee de unieke materiaalstructuur, kleur en natuurlijke uitstraling van Envirodeck composiet vrijwel niet wordt aangetast.

   

  Opties

  Optioneel kunnen speciaal geharde (transparante) kaliumsilicaat glasparels worden toegevoegd teneinde de antislipwaarde, de ruwheid en de slijtvastheid nog verder te verhogen. De glasparels hebben nauwelijks invloed op de transparante kleur van de toplaag. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een kleurpigment aan het systeem toe te voegen waardoor het systeem op vrijwel iedere RAL kleur is af te stemmen. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

   

  Zelfreinigend én antislip

  Een groot voordeel van de nano antisliplaag is het zelfreinigende vermogen (katalytische effect) in combinatie met hoge antislipwaardes. Dit wordt veroorzaakt door de structuur van het op nano gebaseerde medium, hierdoor kunnen vuil en vocht niet goed hechten aan het behandelde oppervlakte. Nano antislip is tevens oleofoob en hydrofoob en gezien de behandelde oppervlaktes niet aanhechten kunnen deze, net als u van de rest van het Envirodeck, eenvoudig met milde reinigingsmiddelen gereinigd worden.

   

  Hydrofiele eigenschappen

  De ondergrond trekt water aan, dat vervolgens van het oppervlak loopt zonder dat er druppelvorming optreedt. Zo kunnen stof en vuil bij normaal regenachtig weer gemakkelijk weggespoeld worden. Omdat het fotokatalyse proces voortdurend actief is, zullen zelfs hardnekkige afzettingen (vogelpoep en hars van bomen) uiteindelijk worden afgebroken en van de ondergrond aflopen. Om dit proces tijdens droge perioden te versnellen, kan de ondergrond simpelweg met water worden afgespoten of afgesopt.

   

  Kwaliteit

  Het systeem is genormeerd volgens DIN-51097, DIN-51130 en EN-13895 en voldoet verder aan de eisen inzake HACCP en ARBO met betrekking tot stroefheid, applicatie en reiniging mogelijkheden.

   

  Garantie

  Op het Nano antislip systeem wordt standaard 2 jaar garantie op de hechting en antislip effect afgeven. Ieder project wordt voor en na het aanbrengen van de nano antislip laag in kaart gebracht middels een dynamische weerstandsmeter. Er worden diverse metingen verricht middels een Floor Side Control 2000 (FSC), de gemeten waarden worden per project vastgelegd in een meetrapport.

  nano

  Applicatievoorwaarden

  Om beschadigingen van de toplaag door transport en montage te voorkomen wordt de laag bij voorkeur op locatie aangebracht na installatie van de planken. In dat geval dienen de volgende applicatiecondities te worden nageleefd:

  • Minimale omgevingstemperatuur 10 Gr. C
  • Maximale luchtvochtigheid 80%
  • Minimale temperatuur Envirodeck 8 Gr. C
  • Maximale temperatuur Envirodeck 25 Gr. C

  De laagdikte bedraagt nat ca. 100 en na droging ca. 55 Mu (zonder toevoeging van glasparels). De droogtijd bij 20 Gr. C (in detail afhankelijk van de omgevingsvariabelen) bedraagt gemiddeld:

  • stofdroog na 1 uur
  • kleefvrij na 2 uur
  • beloopbaar na 5 uur
  • doorgehard na 48 uur

   

  UV-licht

  Ook op de meeste bewolkte dagen nog in overvloed aanwezig, activeert de ondergrond en gaat een reactie aan met het organisch vuil en de natuurlijke aanslag. Door het oxidatieproces hecht het niet langer aan de ondergrond, lost het op en verdwijnt.

   

  Toelichting

  Bij de overweging om een additionele antislip behandeling aan te schaffen dient nadrukkelijk naar het gebruikersprofiel te worden gekeken. Vaak zal een hoge antislipwaarde de valrisico’s verminderen maar in verband met de ruwere oppervlaktestructuur van de additionele Nano antislip toplaag ontstaat, met name bij seniore gebruikers, een verhoogd blessurerisico. Bovendien zal de zwaarte van eventuele blessures toenemen. De antislipwaarde van Envirodeck ligt, afhankelijk van het type plank, tussen 0,58 en 0,73. De optimale waarde voor zorg- en seniorencomplexen bedraagt volgens wetenschappelijk onderzoek meer dan 0,50 en minder dan 0,90 (Bron: VTM 6-2009 “uitglijders voorkomen” door Corné van der Steen).

   

  Aanbrengen

  Een Nano antislip behandeling kan pas na de stabilisatieperiode worden aangebracht omdat de definitieve eindkleur en de maximale antislip weerstand van Envirodeck na een stabilisatieperiode van 12 tot 16 weken na installatie wordt bereikt. Het siliconenresidu welke tijdens het productieproces van Envirodeck op het oppervlak neerslaat, zal zich op natuurlijke wijze van het loopvlak moeten onthechten. De mate van inwerking van UV-straling en de hoeveelheid neerslag zijn bepalend voor de exacte stabilisatietermijn. Dit proces kan aanzienlijk trager verlopen in schaduwrijke zones (noordzijde) en bij overkapte dekken zoals galerijen en veranda’s, door het ontbreken van voornoemde randvoorwaarden. Indien de omstandigheden dit vereisen, bijvoorbeeld bij (niet aanbevolen!) toepassing in senioren- en zorgcentra, kan het onthechtingsproces middels reiniging worden bespoedigd (zie hiervoor hoofdstuk 5.3 Reiniging van de Verwerkingsvoorschriften).

  antislip laag nano