Berekenen en positioneren vloerdragers

  Hoeveel tegeldragers heb ik per m2 nodig?

  Let op! De onderstaande gegevens zijn voornamelijk voor het positioneren en berekenen van aantallen vloer- en tegeldragers van Buzon! Deze zijn verkrijgbaar door contact op te nemen via deze website of direct te bestellen in onze tegel-, vlonder en vloerdrager webshop tegeldrager.nl.

  Fiberplast heeft een eenvoudige overzichtstabel voor u opgesteld waar u, op basis van de onderlinge plaatsingsafstand (hart-op-hart) van de dragers, globaal de benodigde aantallen kunt berekenen. Let er echter wel op dat deze tabel te indicatie is en uitsluitend bedoelt is voor het bepalen van budgetprijzen. Voor een exacte bepaling van het benodigde aantal van dragers kunt u een CAD systeem verzorgen of vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij raden bij twijfel aan altijd in meerdere fasen te bestellen om zo te voorkomen dat u met ongewenste overschotten blijft zitten. De garantieverzekering van Fiberplast en vrijwel alle andere leveranciers staan namelijk niet toe om reeds uitgeleverde dragers retour te nemen.

  Aantal tegeldragers per vierkante meter op basis van onderlinge plaatsingsafstand, dit geldt uitsluitend voor steenslegverband.

  toepassing en zaker vloerdrager hoeken en muren

  bc serie wordpress tegeldrager

  Positionering en berekenen aantal tegeldragers

  positionering aantal tegeldragers per vierkante meter
  tegeldrager berekeningen 1

  Opmerkingen

  • Deze waarden zijn een schatting, exacte berekeningen kunnen voor ieder project variëren en afhankelijk zijn van specifieke variabelen. Fiberplast.nl, kan geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden in verband tot de berekeningen.
  • Het verleggen op tegeldragers wordt aanbevolen voor tegels met een minimum afmeting van 40×40 cm, dit natuurlijk in overeenstemming met de voorschriften van de tegelproducent.
  • Voor tegelformaten groter dan 60x60cm, wordt in de berekening rekening gehouden met extra dragers onder de tegel.
  • Voor niet-vierkante tegels hangt de hoeveelheid dragers af van de legrichting.
  • Dragerposities zijn per definitie niet altijd gelijk aan de tegelafmetingen. Voorbeeld: voor tegels van 60 x 60 cm en tegels van 60 x 120 cm zijn evenveel dragers per vierkante meter benodigd omdat de onderlinge plaatsingsafstand van de dragers identiek is, namelijk 60 x 60 cm.

   

  Uitgangspunten

  • De tabel is gebaseerd op ervaringscijfers met gemiddelde projecten vanaf 250 m2
  • Vermelde aantallen zijn exclusief eventuele middendragers
  • De aantallen zijn inclusief 1 drager per vierkante meter tbv. het aanwerken van de randen

  Belangrijk

  • Informeer indien mogelijk vooraf bij uw tegelleverancier hoeveel dragers, welke plaatsingspositie en het minimale oplegvlak dat voorgeschreven wordt voor een specifiek type tegel. De tegelleverancier/producent is verplicht u hierin te adviseren en de uiteindelijke toepassing te garanderen!
  • Wel of geen middendrager is afhankelijk van het tegelmateriaal, afmetingen en de dikte van de tegel in combinatie met de vereiste belasting.
  • Middendragers dienen niet te zijn voorzien van een tegelkruis en hebben dus altijd de toevoeging SA in de type aanduiding.
  • Buzon dragers zijn qua belasting NOOIT de beperkende factor, Buzon garandeert alle dragerseries tot een maximale belasting van 1.000 kg per stuk. Indien zwaardere belastingen worden vereist heeft Buzon speciale oplossingen in huis die tot wel 24.000 kg per drager kunnen verdragen!

  Berekenen aantal vloerdragers

  Deze vraag is minder eenvoudig te beantwoorden dan bij tegelvloeren.

  Bij houten vloeren is de tussenafstand onder de onderslagen afhankelijk van:

  • Houtsoort; Bankirai, Azobé, (gewolmaniseerd) grenen etc.
  • Hoogte en dikte van de onderslagen
  • Maximale belasting van het dek

   

  Bij WPC (houtcomposiet, composiethout) speelt verder nog mee:

  • De samenstelling; Bamboe, Naaldhout of Loofhoutcomposiet etc.
  • De kunststofsoort: HDPE, LDPE of PP etc.
  • De mengverhouding van de hout en kunststof, dit bepaald in grote mate de thermoplasticiteit van het profiel
  • De vorm en afmetingen van de fundatieprofielen, hol, vol, verstijvingsribben etc.

   

  In deze gevallen hanteren wij, voor zover de herkomst van de producten niet bekend is of indien er geen belastingberekeningen zijn gemaakt, globaal de hiernaast staande uitgangspunten.

  Hout (Azobé)

  Azobé onderslagen van H 70 x B 50 mm hart-op-hart afstand van de vloerdragers maximaal 800 mm (andere houtsoorten / afmetingen hebben andere HOH afstanden) voor particulier gebruik. Bij openbaar gebruik is e.e.a. afhankelijk van de belastingeisen die gesteld worden, in dat geval kan de HOH afstand variëren.

   

  Composieten (ca. 50-50 mengverhouding loofhout & HDPE, bijv. Envirodeck)

  Fundatieprofielen van H 40 x B 60 mm hart-op-hart afstand van de vloerdragers maximaal 400 mm. Bij kleinere fundatieprofielen zoals deze in de DHZ sector worden aangeboden van bijv. H 30 x B 50 mm is het niet verantwoord om verstelbare terrasdragers toe te passen. Gebruik in dat geval uitsluitend Regupol rubberdragers (eventueel gestapeld, maximaal 3 stuks op elkaar) met een maximale hart-op-hart afstand van 250 mm.

  Voor meer specifieke informatie betreffende het plaatsen van vloer- en tegeldragers, verwijzen wij u graag naar de brochures en procedures op de pagina PDF documenten elders op deze website. 

  Buzon vloer, balk en tegeldrager zijn te bestellen in onze webshop tegeldrager.nl