Computervloer realiseren met ALU tegeldragers van Envirolift

ALU tegeldragers voor computervloeren

Wat is een computervloer?

Verhoogde servervloeren of computervloeren hebben een open ruimte vlak onder de ventilerende vloer voor toestroom en afvoer van lucht en het wegwerken van kabels en buizen. Ze worden veelal toegepast in datacenters en serverruimtes waar bekabeling, afvoer en voeding uit het zicht moet zijn. Om deze reden wordt een verhoogde tegel- of elementvloer in een computer- of serverruimte ook wel computervloer genoemd. Vergeleken met een installatievloer is een computervloer op verstelbare tegeldragers veel voordeliger in aanschaf, sneller te plaatsen en lichter in gewicht. Het is alleen iets minder stevig dan een installatievloer met een stalen of aluminium frame.

Computervloeren op tegeldragers

Een groot voordeel van een computervloer op ALU tegeldragers is dat de onderliggende vloer goed toegankelijk blijft voor onderhoud of het wegwerken van kabels of buizen. Daarnaast is de verhoogde vloer demontabel en indien nodig nog extra bij te stellen of zelfs volledig mee te verhuizen naar een andere locatie. Afhankelijk van de benodigde hoogte, de ruimte zelf en de afmetingen van de vloertegel kunt u zien welke tegeldrager u behoeft en hoeveel er benodigd zijn. Tijdens de installatie moet de betonnen ondergrond schoon en zo effen mogelijk zijn. Ook moeten de muren rondom de verhoogde computervloer dermate goed aansluiten om eventuele trillingen en resonantie te minimaliseren. De grootste winst ten aanzien van koeling valt vaak te behalen in de luchtverdeling. Dit houdt in dat er goed moet worden gekeken naar hoe de koelende luchtstromen door de computerruimte, en dus ook de ruimte onder de vloer, stromen. Te warme lucht over lange periodes bekort vaak de algemene levensduur van computer apparatuur.

Een belangrijk onderdeel van de computervloer zijn luchtdoorlatende tegels/vloerelementen deze zorgen voor voldoende geconditioneerde lucht. Wanneer u bij werkzaamheden vloertegel of elementen wilt verwijderen kan dit vaak het beste met een speciale vacuüm tegeltiller. Het is belangrijk de verhoogde computervloer regelmatig aan een inspectie te onderwerpen en goed schoon te houden.

computervloeren tegeldragers

ALU tegeldragers van Envirolift

Traploos verstelbare ALU tegeldragers van Envirolift zijn speciaal ontwikkeld met oog op zwaar belaste tegeloppervlakken. Iedere individuele drager kan tot wel 2000 kg statisch gewicht verdragen en is standaard voorzien van een geïntegreerde hellingcorrector die automatisch helling tot wel 6% corrigeert en 3 mm tegelvoegen. Dit garandeert een vlak en ventilerend tegeloppervlak dat zwaar belastbaar is. De ALU tegeldragers van Envirolift zijn voor hoogtes tussen de 40 en 200 mm en vallen in brandklasse A1 (onbrandbaar). Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze verhoogde vloeroplossingen. Wij hebben veel ervaring en kennis in huis en helpen u graag op weg.

Kortom; ALU tegeldragers van Envirolift zijn zeer geschikt voor het realiseren van een stevige, demontabele en vlakke computervloer. Eenvoudig in gebruik, traploos verstelbaar en bovendien snel leverbaar!

MEER WETEN?

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via 0512 544715 of ga naar https://www.fiberplastcirculair.nl/