DUURZAAM EN ONDERHOUDSARM TERRAS

De lente komt er bijna weer aan. Genieten van de eerste zonnestralen, lekker buiten zijn, de tuin opknappen en misschien wel een nieuw terras aanleggen. Een mooi terras is dé perfecte plek om te genieten van de frisse buitenlucht, te ontspannen met vrienden en familie, of om gewoon helemaal tot rust te komen. Maar als u een terras gaat aanleggen, is het verstandig om te kiezen voor duurzame materialen die weinig onderhoud vergen en jarenlang meegaan. En dat is precies waarom composiet planken zo’n geweldig alternatief zijn voor traditionele houten planken! Ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gaan veel langer mee.

Veel composiet planken zijn samengesteld uit een combinatie van houtstof of -vezels en kunststof, waardoor ze duurzamer en weerbestendiger zijn dan houten planken. Maar niet elke composiet plank is gemaakt van hetzelfde soort basismateriaal of kunststof. Zo zijn er ook composiet planken die niet uit houtstof bestaan, maar uit rijstvliesjes en PVC. Verschillend basismateriaal heeft natuurlijk andere eigenschappen, maar ze bieden tal van voordelen die u bij houten planken niet vindt.

Onderhoudsvriendelijk

Ten eerste zijn composiet planken erg onderhoudsvriendelijk. Houten planken vereisen vaak regelmatige behandelingen met vernis of olie om ze te beschermen tegen weersinvloeden en ongedierte. Dit kan een tijdrovend en kostbaar proces zijn. Maar ook schadelijk voor het milieu. Composiet planken daarentegen zijn veel gemakkelijker te onderhouden. Ze hoeven niet behandeld te worden en zijn bestand tegen rot, vocht, schimmels, termieten en micro organismen.

Hogere slipweerstand

Een ander voordeel van composiet planken is dat ze langdurig een hogere slipweerstand hebben dan houten planken. Dit betekent dat ze minder snel glad worden als het regent of als er water op het oppervlak ligt. Daarnaast splinteren ze niet. Dit maakt ze een veiligere keuze voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen of ouderen.

Duurzame oplossing

Al met al zijn er veel goede redenen om te kiezen voor composiet planken in plaats van houten planken bij het aanleggen van uw terras. Bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Dan is Envirodeck houtcomposiet of RIWOOD rijstvliescomposiet dé perfecte keuze. Beide vloeroplossingen zijn niet alleen zeer bestendig tegen vocht, rot en allerlei schimmels, maar ook vrij van noesten, splinters en kunnen goed tegen chloor of zout. Daarnaast zijn de planken in de massa gekleurd. Oliën, beitsen of verven is verleden tijd! Kortom: materiaal met dezelfde natuurlijk uitstraling als hout, maar met de voordelen van kunststof.

MEER WETEN?

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden via 0512 544715 of ga naar www.fiberplastbiobased.nl

Vraag nu ook naar onze speciale projectprijzen voor  Envirodeck Solid Deck houtcomposiet planken.  Wilt u snel starten met uw project? De kleur antracietgrijs is bijvoorbeeld direct uit voorraad leverbaar!