Balkon verhogen met vloerdragers

Balkon verhogen met vloerdragers; tal van voordelen!

Het verhogen van een balkonvloer met vloerdragers van Envirolift biedt een praktische en efficiënte oplossing voor tal van situaties. Of je nu je balkon toegankelijker wilt maken of gewoon een esthetische upgrade wilt geven, vloerdragers bieden veel voordelen. Zo blijft de onderliggende ruimte bijvoorbeeld toegankelijk voor onderhoud of het wegwerken van kabels en buizen. Met de toebehoren is het tevens mogelijk om makkelijk afschotten te compenseren zonder de algemene afwatering in het geding te brengen.

drainage water tegels

Vloerdragers, ook wel bekend als tegeldragers of terrasdragers, zijn verstelbare kunststof steunen die een solide basis vormen voor het verhogen van vloeren. De steunen zijn goed bestendig tegen zware belastingen en vocht maar kunnen ook eenvoudig worden aangepast aan de gewenste hoogte.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van vloerdragers is de verbeterde waterafvoer. Door het verhogen van de vloer wordt voorkomen dat regenwater en vuil zich ophoopt, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd en het risico op waterschade wordt verminderd. Bovendien zorgt de verhoogde vloer voor een betere luchtcirculatie, wat kan helpen bij het voorkomen van schimmelvorming.

Een ander voordeel is de veelzijdigheid van Envirolift vloerdragers. Ze kunnen worden gebruikt op verschillende soorten verharde ondergronden, zoals beton of dakleer, en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenruimtes. Bovendien kunnen vloerdragers worden aangepast aan verschillende hoogtes en gewichtsbelastingen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende projecten. Geïntegreerde tegelkruisjes en balksteunen en zorgen de tegels goed te plek leggen en onderbalken goed ondersteund worden.

Het installeren van vloerdragers is over het algemeen eenvoudig en vereist geen ingewikkelde technische kennis. Na het voorbereiden van de ondergrond, worden de vloerdragers eenvoudigweg geplaatst op regelmatige afstanden. Vervolgens kunnen de onderbalken of tegels direct op de vloerdragers worden gelegd. Daarna nog lichtelijk bijstellen met behulp van een waterpas en je bent klaar!

Envirolift vloerdragers bieden de uitkomst!

Kortom, het verhogen van een balkonvloer met vloerdragers van Envirolift is een praktische en veelzijdige oplossing met tal van voordelen. Of het nu gaat om het verbeteren van de waterafvoer, het bevorderen van de luchtcirculatie, of het creëren van een esthetische upgrade, vloerdragers bieden een solide basis voor het realiseren van jouw projecten. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben veel ervaring en kennis in huis ten aanzien van het verhogen van vloeren en helpen u graag op weg. Niks voor niks zijn wij aangesloten bij stichting Opplussen, die zet zich actief in voor het verbeteren van de levensloopbestendigheid van leefomgevingen.