Afschot of verloop compenseren

Compenseren of realiseren van het afschot of verloop van een tegelvloer

Bijna geen enkele ondergrond is volledig vlak, er is altijd wel sprake van een licht afschot of verloop. Dit is soms ook wel nodig vaak om afwatering te optimaliseren en plasvorming te voorkomen, zeker op platte daken. Vooral merkbare/zichtbare afschotten(2%+) verslechteren het algemene loopcomfort en het algemene aanzien van de vloer(slordig). Envirolift heeft verschillende oplossingen in haar assortiment waarmee het verloop simpelweg kan worden weggewerkt en een meer strak en stabiel oppervlak kan worden gerealiseerd. Dit zonder het onderliggende oppervlak aan te passen of de afwaterafvoer te belemmeren. Hieronder gaan we iets dieper in op de oplossingen en mogelijkheden die Envirolift tegel- en terrasdragers kunnen bieden bij het optimaliseren van het vloerdek.

afschot compenseren

kopvoetcorrector

Zelfnivellerende kopcorrector

Een slimme oplossing voor de SPIRAL, MAX en ALU vloerdragers voor het compenseren van hellingen op voornamelijk tegelvloeren. Zoals de naam als suggereert is het zelfnivellerend, dit betekend dat de kop automatisch het afschot van de tegelvloer corrigeert. Een groot voordeel is dat dit veel tijd kan besparen op locatie en er minder gesteggel is met waterpassen of andere tools. Hou er tevens wel rekening mee dat dit hoogte aan de vloerdrager toevoegt.

Voetcorrector

Deze wordt, zoals de naam al zegt, onder de voet van de verstelbare vloerdrager geplaatst. De corrector moet handmatig op de juiste hoek worden afgesteld en voegt tevens ook extra hoogte toe aan de drager. De verwerker heeft hierbij de volle macht bij het corrigeren of realiseren van het verloop. Geschikt voor zowel tegelvloeren met tegelvoegen of aluminium of houten onderconstructies middels een balksteun.

rolstoel helling

Helling realiseren

Dit ter verbetering van de afwatering of voor het realiseren van een rolstoelhelling. Is het mogelijk met de voetcorrectors ook een afschot te creëren! Wij zien dat het creëren van een klein afschot (0.5-1.5%) vanaf de muur goed is voor de algemene afwatering en gaat alg aangroei tegen. Het is daarnaast ook mogelijk een afschot te creëren ter realisatie van een rolstoelhelling (max 5%). Het bovenliggende oppervlak moet hierbij wel goed vastgezet worden zodat het niet kan gaan schuiven zodra mensen omhoog klimmen.

Randen, goten & afwerking

Langs muren raden wij aan ruimte vrij te houden voor een goede ventilatie en afwatering. Voor tegelvloeren hebben wij hiervoor een speciale universele randdilatatieclip in het assortiment. Die zorgt voor voldoende ruimte. Verder zijn er ook plintafwerksets om te tegels rondom vast te kunnen zetten beschikbaar voor een mooie afwerking. Bij goten kunt u het beste over de goot heen te bouwen mits de hoogte dit toelaat of er iets overheen leggen zoals een tegel. De goot blokkeren moet voorkomen worden.

drainage water tegels

Afwatering

Een belangrijk element dat meer naar voren komt nu we steeds vaker met extremere weeromstandigheden te maken hebben. Wij raden met name bij dakterrassen dan ook de voeg open en voldoende ruimte rondom te laten. Bij wat hemelwater intensievere omgevingen raden wij aan te gaan voor 5 mm voegen en meer ruimte rondom. Het is belangrijk dat goten en afvoeren niet geblokkeerd worden en er geen plassen blijven staan onder het dek. Een groot voordeel van een dek op vloerdragers is dat de ruimte onder de vloer toegankelijk blijft voor onderhoud.

Over Fiberplast circulair BV

Wij leveren reeds al meer dan 15 jaar hoogwaardige buitenvloer oplossingen aan hoofdzakelijk de zakelijke markt. Onze oplossingen zijn duurzaam, makkelijk in gebruik en snel leverbaar. Wij doen ook veel maatwerk oplossingen. Envirolift terras- & tegeldragers zijn gemaakt van lichtgewicht, bestendig en recyclebaar polypropyleen. Onze producten liggen dan reeds al op honderden locaties in Nederland en België. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij hebben veel ervaring en kennis in huis en helpen u graag op weg. De oplossingen zijn tevens ook beschikbaar voor de particuliere markt via onze webshop Tegeldrager.nl.