Nieuws overzicht

Introductie webshop tegeldrager.nl!

Fiberplast BV lanceert, als onderdeel van de productgroep Envirolift, officieel haar nieuwe shop Tegeldrager.nl voor Nederland en België! De webshop bevat bij de introductie de robuuste tegeldragers en vloerdragers uit de PB-Serie van de wereldmarktleider BUZON. Ook worden de Regupol rubbergranulaat terrasdragers in diverse diktes en uitvoeringen op de webshop gepresenteerd.

Alle artikelen in de webshop zijn nu direct uit voorraad leverbaar met een levertijd van circa 3-4 werkdagen!

tegeldrager webshop los
Fiberplast BV heeft de ambitie om haar marktleiderschap in tegel- en vloerdragers componenten te vertalen naar een online platform, dat op het gebied van klantervaring en vernieuwing voorop loopt in de markt. De nieuwe webshop www.tegeldrager.nl biedt dan ook het bestelgemak zoals men dat van grote online retailers gewend is.
Via tegeldrager is het voor bedrijven voortaan mogelijk om artikelen te zoeken, te bestellen en het orderproces verder te volgen. Bestellingen zijn leverbaar op eigen locatie, op het werk of zijn gratis af te halen in het centrale magazijn in Herstal – België.

Aanbod:

Helaas, wij leveren niet rechtstreeks aan particuliere afnemers, een BTW nummer is noodzakelijk.
Nieuwsgierig geworden, neem een kijkje op www.tegeldrager.nl!

Kankerverwekkend rubber, doe de gratis PAK test

Kankerverwekkend rubber; Kunstgras en speelplaatsen onder de loep genomen…

Vragen en antwoorden.

Voetbalbond KNVB wil dat er vervolgonderzoek wordt gedaan naar de risico’s van kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvoetbalvelden. Wetenschappers zeggen dat er niet op de velden gespeeld moet worden zolang er geen duidelijkheid is.

rubbergranulaat kankerverwekkend

Als toxicoloog zeg ik: ik zou niet spelen op die velden, omdat we de risico’s onvoldoende kunnen inschatten”, aldus de Utrechtse toxicoloog Martin van den Berg in tv-programma Zembla.

Onduidelijkheid

In kunstgrasvelden zit rubbergranulaat, gemaakt van oude autobanden. Dat bevat kankerverwekkende stoffen. Er zou nooit goed zijn onderzocht of die stoffen in het lichaam van sporters terechtkomen.

Voetbalbond KNVB vindt naar aanleiding van de uitlatingen van de wetenschappers in de tv-uitzending dat er nader onderzoek naar het rubbergranulaat moet worden gedaan. In 2006 werd het bureau Industox door brancheorganisaties en de KNVB ingeschakeld om te onderzoeken of deze PAK’s ook in het lichaam van de sporters terecht zouden kunnen komen. In de Zembla-uitzending blijkt dat dit een zeer summier onderzoek is.

Europees onderzoek

De Europese Commissie is begin dit jaar een verkennend onderzoek gestart naar de gevolgen van rubberen producten, waaronder de rubberen korrels in kunstgrasvelden. De resultaten daarvan worden eind van het jaar verwacht.

In de Verenigde Staten heeft de overheid ook opdracht gegeven voor een soortgelijk onderzoek. Een prominente Amerikaanse ex-voetbalster voert al jaren strijd tegen gebruik van rubberkorrels op kunstgrasvelden. Ze legde een lijst aan met de namen van 200 kankerpatiënten bij wie een verband wordt gelegd met het spelen op kunstgras.

In Groot-Brittannië vestigde de voormalige baas van de volksgezondheidsdienst NHS de aandacht op het probleem. Zijn zoon, een talentvolle keeper, lijdt aan lymfklierkanker.

Bron: RTL Nieuws 05-10-2016

Zijn de rubber tegels op onze speelplaats of schoolplein kankerverwekkend?

Beheert u of bent u verantwoordelijk voor een toepassing met een bestaande rubber tegelvloer en/of kunstgras veld met rubber infill? Is er in uw situatie sprake van blootstelling van rubber(granulaat) aan de huid zoals bij sportvelden, speelplaatsen, schoolpleinen, fysiotherapiepraktijken, fitnessgelegenheden etc., dan is het van groot belang om dit artikel te lezen.

Wat zijn PAK’s?

De afkorting PAK staat voor Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen of Polycyclische Aromaten. PAK’s zijn een groep van honderden organische stoffen opgebouwd uit twee of meer benzeenringen. PAK’s zijn de laatste jaren steeds vaker in de belangstelling gekomen vanwege de daaraan toegedichte carcinogene (kankerverwekkende) eigenschappen. Naast de carcinogene werking veroorzaken PAK’s ook negatieve effecten als huid-, oog- en slijmvliesirritaties.

Hoe komen PAK’s in rubberproducten terecht?

Veel rubberproducten worden uit gerecycled rubber geproduceerd of er wordt gerecycled rubber toegevoegd. Gemalen auto-, vrachtwagen-, tractor- en transportbanden zijn de meest voorkomende grondstoffen. In deze grondstoffen, meestal afkomstig uit regio’s buiten West-Europa, worden vaak hoge gehaltes PAK houdend roet als vulstof gebruikt. Vaak gebeurt dit in combinatie met PAK houdende procesolie.

Hoe is dit probleem bij rubbertegels geconstateerd?

De aanleiding was een klacht over een stinkende rubber tegel op een kinderspeelplaats.
Uit laboratoriumtesten bleek dat er een abnormaal hoog gehalte aan PAK’s, namelijk 1.400 mg/kg, in de tegel aanwezig was. Het RIVM werd vervolgens verzocht door het Bureau Risicobeoordeling en onderzoeksprogrammering (BuRO) van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) om een risicobeoordeling uit te voeren. De NVWA heeft 21 rubber tegels en andere ondergronden voor speelplaatsen bemonsterd en onderzocht op PAK-gehalte. De gevonden gehaltes liepen op tot wel 112 mg/kg!

val en speeltegels pak kankerverwekkend

Kankerverwekkend rubber; de meest gestelde vragen.

Is kunstgras nou veilig om op de voetballen, of niet? Het antwoord op die vraag is niet makkelijk te beantwoorden. De belangrijkste vragen over het kunstgras, staan hieronder.

1. Waarom wordt er nu pas onderzoek gedaan naar rubber op kunstgrasvelden?

Dat komt omdat er veel vragen zijn ontstaan naar aanleiding van een TV-uitzending van Zembla. Daarin werd gesteld dat geregeld gebruik van kunstgrasvelden zou kunnen leiden tot kanker.

Omdat de link tussen deze twee nooit eerder is gelegd, barstte de bom. Nu vallen alle betrokken partijen over elkaar heen. De rijksoverheid zette het RIVM aan het werk en de autobandenbranche doet zelf onderzoek naar de samenstelling van de velden.

2. Zijn er regels over de samenstelling van de kunstgrasvelden?

Nee. Er zijn wel certificaten van de wereldvoetbalorganisatie FIFA en de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF, maar die stellen alleen eisen met betrekking tot het gebruik van de velden. Daarbij moet je denken aan het glijden over het kunstgras, de demping van de ondergrond en de vering van de bodem. Aan de grootte van de korrels stellen FIFA en NOC*NSF wel eisen, maar over de samenstelling van het granulaat niet.

Er zijn wel regels waar de samenstelling van de korrels die voor de velden worden gebruikt onder vallen, maar een specifieke regelgeving is er nog niet. De officiële Europese norm schrijft voor dat er niet meer dan 1000 mg (= 1 gr!) PAK’s in elke kilo rubberkorrels mogen zitten.\

3. Hoe zijn die regels tot stand gekomen?

Dat is een aardige. De rubberkorrels zouden in eerste instantie in de categorie voor consumentengoederen vallen, met een maximum van 1,0 mg PAK’s per kilo korrels. Maar dankzij de lobby van de autobandenbranche in Den Haag en Brussel, is het gelukt de korrels in te laten delen in de categorie mengsels. Daardoor ligt de officiële Europese norm nu op 1000 mg PAK’s per kilo korrels.

4. Zijn er nieuwe regels in de maak?

Vooralsnog niet. Als alle onderzoeken zijn afgerond en duidelijk wordt wat nu precies de gevolgen voor de gezondheid zijn, kan het zijn dat er in de politiek een discussie op gang komt, die er voor zorgt dat er nieuwe regels komen.

5. Kun je nu zeggen dat onze kunstgrasvelden gevaarlijk zijn?

Dat is lastig. Momenteel is nog niet duidelijk welk effect de schadelijke stoffen in de korrels daadwerkelijk hebben. Het is bewezen dat deze schadelijk zijn, maar hoeveel van die stoffen vrijkomen, wordt momenteel door het RIVM onderzocht.

6. Mogen we nog wel op kunstgras spelen?

Ja, officieel mag dat. Wel adviseert hoogleraar toxicologie Martin van den Berg om je huid zo min mogelijk in aanraking te laten komen met de rubberkorrels. Na het spelen op kunstgras wordt het aangeraden je zo snel mogelijk te douchen. Het kan trouwens zijn dat na het onderzoek van het RIVM, andere adviezen worden opgesteld.

7. Hoe kan het dat er verschillen zitten tussen de kunstgrasvelden?

Niet alle velden zijn gelijktijdig aangelegd en er zijn verschillende leveranciers. Daardoor kan het zijn dat de samenstelling van de rubberkorrels in de loop der jaren is veranderd. Sinds 2009 moeten alle velden gecertificeerd zijn. Dit certificaat verzekert dat het rubbergranulaat uitsluitend uit vermalen autobanden bestaat en uit niets anders.

8. Waar komen de rubberkorrels eigenlijk vandaan?

Er zijn verschillende leveranciers in Nederland, maar duidelijk is dus wel dat ze gemaakt worden van oude autobanden. Deze worden in speciale installaties vermalen tot de kleine korrels zoals die nu worden gebruikt. De producenten van deze korrels zitten in verschillende Europese landen.

9. Zijn er alternatieven voor het gebruik van rubber?

Ja, er zijn alternatieven. Velden kunnen ook ingestrooid worden met kurk of een thermoplastisch elastomeer (TPE) infill. Nadeel is wel dat deze alternatieven duurder zijn dan rubberen korrels.

10. Wie kan ik aanspreken over het kunstgrasveld bij ons in de buurt?

Als je vragen hebt over het kunstgrasveld van jouw vereniging, kun je het beste terecht bij je bestuur. Die kunnen alle vragen bundelen en doorgeven aan de gemeente, meestal de eigenaar van de velden.

Een enkele vereniging heeft op eigen kosten en verantwoording een kunstgrasveld laten aanleggen. Als eigenaar van zo’n veld moet je je kunnen verantwoorden. Dus ook over de samenstelling van de korrels op de velden.
Bron: RTV Oost 29-11-2016

11. Hoe herken ik fout rubber?

Er zijn enkele indicatoren voor “fout” rubber, namelijk geur- en roetafgifte. Indien uw rubber vloer of granulaatkorrels/infill in de periode rond de verwerking een hinderlijke “chemische en/of olieachtige” geur verspreidde, dan is de kans erg groot dat u te maken heeft met een verhoogd PAK gehalte. Een “brandgeur” rond die periode is een indicator voor vluchtige PAK’s met een lage geurdrempel. Indien de rubber tegels en/of -korrels, ook na enkele jaren gebruik, zwart afgeven als u er met uw hand en aantal keer overheen wrijft, dan bezit de vloer een verhoogd roetgehalte. Ook dit is een belangrijke indicator. Absolute zekerheid kan echter uitsluitend worden verkregen door 1 of meer monsters te laten testen in het laboratorium.

12. Hoe kan ik mijn materialen laten testen en wat kost dat?

Indien u de bovenstaande indicatoren herkent dan adviseren wij u om omgaand contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan, tegen een sterk gereduceerd tarief van € 150 per testsample, een laboratoriumtest aanbieden. Deze test wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, Duitse, door de overheid gecertificeerde instelling. Indien u op basis van de testresultaten mocht besluiten om nieuwe, vervangende producten door ons te laten leveren, dan brengen wij de testkosten in mindering op de nieuwe opdracht.

13. Wat wordt getest?

In de REACH-regeling* geldt voor de 8 als gevaarlijk beoordeelde PAK’s een maximum van 1000 mg/kg voor “mengsels”. Voor rubber “producten” waarbij sprake kan zijn van direct, langdurig of herhaald kortdurend huidcontact geldt een maximum van 1 milligram per kg. De vraag is nu of een limiet van 1000 mg/kg terecht is, bij kunstgras is het immers onmogelijk om huidcontact te vermijden. Ook bij rubber ladingzekering, rubber fitnesstegels en rubber val- en veiligheidstegels is speeltuinen kan men zich afvragen onder welke eis die behoren te vallen. In de Reach staat namelijk vermeld dat voor speelgoed, waaronder speeltoestellen en kinderverzorgingsartikelen deze eis zelfs verscherpt is naar 0.5 mg/kg…

14. Wat kan Fiberplast ons bieden?

Fiberplast BV kan rubberproducten van toonaangevende Duitse en Zwitserse producenten leveren die wel voldoen aan de strengere PAK norm van max. 1 kg/kg voor consumentenproducten. Tevens hebben wij oplossingen in ons assortiment die aan de allerhoogste normen van max. 0,5 mg/kg PAK voldoen welke van toepassing zijn voor speelgoed, waaronder speeltoestellen en kinderverzorgingsartikelen. Voor specifieke toepassingen beschikken wij over PAK-vrije rubberproducten.

Nieuwsflash; binnenkort kunnen wij natuurlijke kurkkorrels met een extreem laag PAK gehalte leveren als alternatief voor SBR infill, vraag nu meer informatie via info@fiberplast.nl.

* De Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen.

Voorbeeld testrapport

PAK test uitvoeren

Vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Fiberplast BV, Ampèrelaan 7 9207 AM Drachten Tel. 0512-54403.

ENVIRODECK VIA JONGENEEL

Bijzondere samenwerking…

Er is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Koninklijke Jongeneel BV en de producent van Envirodeck; Fiberplast BV.

Via een landelijk netwerk van 43 vestigingen bedient Jongeneel zowel de lokale als de landelijk opererende professionele gebruiker van hout en bouwproducten. Fiberplast is de producent van Envirodeck houtcomposiet profielstrokenbekleding, een high-end composiet welke sinds de introductie in 2007 haar sporen ruimschoots heeft verdient.

De samenwerking tussen Jongeneel en Fiberplast heeft ertoe geleid dat het Envirodeck assortiment vanaf 1 februari verkrijgbaar is bij alle Jongeneel-vestigingen.

Een mooie stap voor iedereen. Gebruikers kunnen Envirodeck – onder dezelfde scherpe condities die zij voorheen bij Fiberplast gewend waren – via de lokale bouwspecialisten van Jongeneel betrekken. Bovendien heeft Jongeneel nu een extra premiumproduct in haar pakket waarmee tevens de mogelijkheid ontstaat om in projecten met hoge eisen op het gebied van brandclassificatie een gecertificeerde oplossing in houtcomposiet te bieden.

Daarbij haalt Jongeneel extra expertise van houtcomposiet in huis om zo de gebruiker, met name bij de iets complexere projecten, nog adequater van dienst te kunnen zijn.

De krachtenbundeling biedt echter meer voordelen.

Naast de levering van de standaard Envirodeck producten kan ook via Jongeneel gebruik worden gemaakt van de maatwerkmogelijkheden, de opstartinstructie en de 10 jaar Verzekerde Garantie die het merk (optioneel) biedt.

Kortom, voor alle partijen een win-winsituatie en voor Jongeneel en Fiberplast een sterke uitbreiding van de bestaande distributiekanalen!

Nieuwsgierig geworden? Klik op de brochure links van deze tekst.

BIO-BASED PLAATMATERIAAL

SIMOWOOD biobased plaatmateriaal met 15 jaar garantie!

SIMOWOOD plaatmateriaal wordt door Simona in Duitsland voor ons geproduceerd op basis van de unieke Resysta receptuur. SIMOWOOD is een biobased hybride composiet-materiaal.

De grondstoffen zijn biologisch restafval; 60% rijstvlies, 22% uit zout en 18% minerale oliën. De platen zijn in diverse plaatdiktes, onbewerkt of geschuurd, leverbaar in twee uitvoeringen:

 • SIMOWOOD;
 • SIMOWOOD IMO (met toegevoegde brandvertrager).

Simowood combineert de veelzijdigheid van hout met de duurzaamheid van kunststof. Fiberplast biedt hiermee een milieuvriendelijke oplossing voor alle binnen- en buitentoepassingen waar een hout-afwerking gewenst is en een optimale bestandheid tegen vocht vereist is. Deze composiet plaat is volledig vervaardigd uit natuurlijke vulstoffen en optimaal bestand tegen de meest extreme weersinvloeden als zon, regen, sneeuw en zout water.

Het plaatmateriaal is in diverse kleuren leverbaar en middels thermovormen in allerlei vormen te buigen. Het materiaal is zelfs te lassen!


Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om het plaatmateriaal te boren, frezen, schuren en zagen. Kortom, alles met hout gemaakt wordt, kan ook van SIMOWOOD gemaakt worden. Het materiaal is zoet- en zoutwaterbestendig, resistent tegen algengroei en het kent een uiterst hoge anti-slip waarde.

SIMOWOOD is 100% houtvrij en is daardoor uniek. De uitstraling van SIMOWOOD is natuurlijk en luxe. SIMOWOOD is onder andere toe te passen als gevelbekleding, interieurbekleding voor vochtige ruimtes, terrasbedekking, speeltoestellen, pretparken, scheepsdekken e.d.

Het materiaal kan zowel in een gladde, onbewerkte finish maar ook in een geschuurde uitvoering geleverd worden. De geschuurde versie is qua uitstraling vrijwel niet te onderscheiden van hout. Leverbaar in 14 standaard kleuren en op aanvraag in speciale kleuren.

Kenmerken

 • Milieuvriendelijk (100% recyclebaar);
 • Geen vochtopname;
 • Langere levensduur en stijver dan WPC;
 • Leverbaar in brandwerende uitvoering en diverse kleuren;
 • UV- en weerbestendig;
 • Antislip-eigenschappen;
 • Nagenoeg onderhoudsvrij;
 • Hout-look, in kleur leverbaar en overschilderbaar;
 • Splintert niet;
 • Makkelijk verwerkbaar.

Toepassingen:

Het nagenoeg onderhoudsvrije SIMOWOOD heeft anti-slip eigenschappen en is toepasbaar als:

 • Gevelbekleding en Eyecatchers;
 • Meubelen/objecten voor buiten;
 • Terrasbedekking;
 • Scheepsdekken met een uitstraling als een teakdek;
 • Wellness ruimtes en natte ruimtes;
 • Stand- en decorbouw;
 • Speeltoestellen en pretparken;
 • Badkamermeubelen en -afwerking;
 • Bekledingen van campers, boten en caravans.

Afmetingen

De platen worden geleverd in de standaardafmeting (lxb) 2500 x 1250 mm (plaatoppervlak: 3,125 m²), in de volgende plaatdiktes:

 • Onbewerkt: 3,1 – 4,1 – 5,1 – 6,1 en 8.1 mm;
 • Geschuurd: 3 – 4 – 5 – 6 en 8 mm.

In een later stadium zijn ook platen van 10 en 12 mm dik leverbaar.

CONO KIEST ENVIRODECK

1.320 m2 Envirodeck voor CONO Beemster.

Fiberplast BV, producent, importeur en groothandel in duurzame bouwmaterialen en pionier in houtcomposiet, heeft een opdracht ontvangen voor het leveren van 1.320 m2 Envirodeck Classic Deck in de exclusieve kleur Koffiebruin voor de nieuwbouw van CONO Beemster.

De plaatsing en nivellering van het dek is door de firma Veelzijdig uitgevoerd. Veelzijdig is een dealer van Fiberplast BV, gespecialiseerd in het levensloopbestendig maken en verhogen van galerij-, balkon- en dakterrasvloeren. De opdracht werd vergund door Visser en Smit Bouw Groningen als verantwoordelijke partij voor de realisatie van de nieuwe kaasmakerij bij CONO Beemster.

Envirodeck wordt, evenals de toegepaste Regupol rubbergranulaat (Enviroflex) en de Buzon (Envirolift) vloerdragers, geproduceerd uit gerecyclede grondstoffen. Envirodeck wordt tijdens het geavanceerde productieproces veredelt middels hoogwaardige, organische procesadditieven. Envirodeck is duurzamer dan Azobé, slijtvaster dan Bankirai, kleurecht en vergrijst niet. Daarnaast beschikt Envirodeck over een natuurlijk antislip vermogen en is het vrijwel onderhoudsvrij. Envirodeck is niet voor niets de enige houtcomposiet waarop verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om een 10 jarige verzekerde garantie af te geven!

Envirodeck wordt in de situatie van CONO zwevend geplaatst op geluiddempende Regupol rubbergranulaat tegels waarop Buzon hoogte-verstelbare vloerdragers gepositioneerd worden. Om een esthetisch verantwoord geheel te realiseren zullen ook de trappen worden voorzien van Envirodeck aan- en optreden. Rondom de nieuwe fabriek van CONO kaasmakers wordt op deze wijze een exclusieve boulevard gerealiseerd. Het dakterras wordt op vergelijkbare wijze uitgevoerd. Het project is eind 2014 opgeleverd.

De nieuwe kaasmakerij van CONO Kaasmakers (bekend van de kaasmerken Beemster en Oudendijk) wordt de groenste kaasmakerij ter wereld genoemd en is de eerste onder architectuur gerealiseerde zuivelfabriek naar het ontwerp van Bastiaan Jongerius Architecten.

De kaasmakerij van CONO ligt midden in het Unesco werelderfgoed “De Beemster” en moet om die reden aan de hoogste duurzaamheidscriteria voldoen. Het ontwerp voor de nieuwbouw heeft de goedkeuring van Unesco in Parijs gekregen. Tijdens en na de bouw worden de meest geavanceerde technieken op het gebied van energieterugwinning en duurzaamheid gebruikt. Reden temeer voor CONO om voor de duurzame en onderhoudsvriendelijke producten van Fiberplast te kiezen. Niet voor niets zijn zowel CONO Beemster als Fiberplast BV partner van MVO Nederland.

Om dit project met een investering van meer dan 80 miljoen Euro te verwezenlijken, is CONO Kaasmakers met Urgenda en diverse technische partners in duurzaam bouwen een hechte samenwerking aangegaan.

Fiberplast is er trots op om deel uit te mogen maken van het team die dit ambitieuze project gaat realiseren in het Unesco werelderfgoed “De Beemster”.

CONO bedankt!

Bronnen fotomateriaal en animaties:

ENVIRODECK 10 JAAR ZEKER

Kort na het behalen van het “Graydon financieel gezond certificaat” heeft Fiberplast opnieuw een mijlpaal bereikt.

Ingegeven door de economische ontwikkelingen in de bouwwereld werd door onze afnemers steeds vaker om een verzekerde garantie gevraagd.

Wij zijn verheugd dat wij u nu kunnen informeren dat u onze producten vanaf 1 augustus inclusief 10 jaar verzekerde garantie kunt aanschaffen. Wij zien deze certificering als een bevestiging van de onderscheidende kwaliteit van onze producten.

Waarom? 

De verzekerde garantie geeft onze afnemers de zekerheid dat onze garantiebepalingen daadwerkelijk iets voorstellen en dat eventuele schadeclaims zijn te verzilveren.

Wat is het verschil tussen “normale” garantie en een verzekerde garantie?

Garantie wil zoveel zeggen als de toezegging dat de geleverde producten bepaalde kwaliteiten of eigenschappen bezitten. Als die voortijdig verdwijnen, stelt de leverancier daar iets tegenover. Dat is ofwel vervanging ofwel reparatie dan wel een combinatie hiervan. Bij een verzekerde garantie gelden dezelfde uitgangspunten, maar worden de financiële gevolgen van deze aansprakelijkheid afgedekt met een verzekering.

Concluderend:

Een verzekerde garantie geeft de gedupeerde de zekerheid dat hij door de verzekeraar schadeloos gesteld wordt, ongeacht of de leverancier nog bestaat dan wel financieel draagkrachtig genoeg is.

 Waarom een verzekerde garantie?

 • Afnemers worden gedwongen meer risicomijdend in te kopen
 • Houtcomposiet is voor veel opdrachtgevers nog steeds een relatief onbekend producten waardoor zij de risico’s moeilijk in kunnen schatten
 • Onze afnemers worden steeds vaker geconfronteerd met een langere garantieperiode en/of onderhoudstermijn

De voordelen in het kort:

 • De afnemer loopt geen enkel (financieel) risico. Indien Fiberplast BV haar verplichtingen niet kan of wil nakomen, dan neemt de verzekeraar (HDI-Gerling Verzekeringen N.V.) deze over
 • In tegenstelling tot een reguliere garantie van 2 jaar, biedt deze een dekking voor een periode van 10 jaar
 • Hoge dekking, leveringen tot € 2.500.000,00 worden gedekt door de verzekeraar
 • Op projectbasis kan een garantiecertificaat worden afgegeven

Wie is HDI-Gerling Verzekeringen N.V.?
HDI-Gerling is op het gebied van de Technische Verzekeringen een grote speler in internationale markt. HDI-Gerling verzekert grote industriële risico’s zoals infrastructurele projecten en raffinaderijen, maar ook de nieuwe dakkapel van een verbouwende huiseigenaar. Alles wat met techniek te maken heeft en waarvoor een verzekeringsbehoefte bestaat, wordt door HDI-Gerling verzekerd.

Een specialiteit van HDI-Gerling zijn de garantieverzekeringen waarbij zij garantiedekking afgeven op basis van nader overeen te komen eigenschappen van producten. Daarnaast is HDI-Gerling als één van de weinige verzekeraars in staat om omvangrijke en complexe systemen zoals van Fiberplast BV af te dekken.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, klik dan hier.