Nieuws

  Snel naar

  Zoeken

  Zoek binnen alle enviro websites.

  Loading

  Blijf op de hoogte

  Blijf op de hoogte van nieuwe producten door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

  Bedankt voor je aanmelding
  Dit mail adres bestaat al in onze database

  Twitter

  Envirodeck nu met 10 jaar verzekerde garantie

  Door: W. Wieten - Fiberplast BV (31-05-2012 17:27:53)

  Kort na het behalen van het "Graydon financieel gezond certificaat" heeft Fiberplast opnieuw een mijlpaal bereikt.

   

  Ingegeven door de economische ontwikkelingen in de bouwwereld werd door onze afnemers steeds vaker om een verzekerde garantie gevraagd.

   

  Wij zijn verheugd dat wij u nu kunnen informeren dat u onze producten vanaf 1 augustus inclusief 10 jaar verzekerde garantie kunt aanschaffen. Wij zien deze certificering als een bevestiging van de onderscheidende kwaliteit van onze producten. 

  Waarom een verzekerde garantie? 

  De verzekerde garantie geeft onze afnemers de zekerheid dat onze garantiebepalingen daadwerkelijk iets voorstellen en dat eventuele schadeclaims zijn te verzilveren.

   

  Wat is het verschil tussen "normale" garantie en een verzekerde garantie?

  Garantie wil zoveel zeggen als de toezegging dat de geleverde producten bepaalde kwaliteiten of eigenschappen bezitten. Als die voortijdig verdwijnen, stelt de leverancier daar iets tegenover. Dat is ofwel vervanging ofwel reparatie dan wel een combinatie hiervan. Bij een verzekerde garantie gelden dezelfde uitgangspunten, maar worden de financiële gevolgen van deze aansprakelijkheid afgedekt met een verzekering.

   

  Concluderend:

  Een verzekerde garantie geeft de gedupeerde de zekerheid dat hij door de verzekeraar schadeloos gesteld wordt, ongeacht of de leverancier nog bestaat dan wel financieel draagkrachtig genoeg is.


  Waarom een verzekerde garantie?

  • Afnemers worden gedwongen meer risicomijdend in te kopen
  • Houtcomposiet is voor veel opdrachtgevers nog steeds een relatief onbekend producte waardoor zij de risico's moeilijk in kunnen schatten
  • Onze afnemers worden steeds vaker geconfronteerd met een langere garantieperiode en/of onderhoudstermijn

   

  De voordelen in het kort:

  • De afnemer loopt geen enkel (financieel) risico. Indien Fiberplast BV haar verplichtingen niet kan of wil nakomen, dan neemt de verzekeraar (HDI-Gerling Verzekeringen N.V.) deze over
  • In tegenstelling tot een reguliere garantie van 2 jaar, biedt de verzekerde garantie een dekking voor een periode van 10 jaar
  • Hoge dekking, leveringen tot € 2.500.000,00 worden gedekt door de verzekeraar
  • Op projectbasis kan een garantiecertificaat worden afgegeven


  Wie is HDI-Gerling Verzekeringen N.V.?

  HDI-Gerling is op het gebied van de Technische Verzekeringen een grote speler in internationale markt. HDI-Gerling verzekert grote industriële risico’s zoals infrastructurele projecten en raffinaderijen, maar ook de nieuwe dakkapel van een verbouwende huiseigenaar. Alles wat met techniek te maken heeft en waarvoor een verzekeringsbehoefte bestaat, wordt door HDI-Gerling verzekerd.

   

  Een specialiteit van HDI-Gerling zijn de garantieverzekeringen waarbij zij garantiedekking afgeven op basis van nader overeen te komen eigenschappen van producten. Daarnaast is HDI-Gerling als één van de weinige verzekeraars in staat om omvangrijke en complexe garantiesystemen zoals van Fiberplast BV af te dekken.

   

  Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, klik dan hier.

   

  Fiberplast: transparant en betrouwbaar.

  Antislip systeem op basis van nanotechnologie

  Door: W. Wieten - Fiberplast BV (28-02-2013 15:02:32)

  Nieuw; NANO antislip voor Envirodeck

  Voorheen pasten wij een antislipbehandeling op Envirodeck toe die weliswaar kwalitatief hoogwaardig was maar in de praktijk toch enkele belangrijke nadelen bezat, te weten:

  • scherpe korrels in de toplaag waardoor het systeem minder geschikt was voor senioren- en zorgcentra
  • door de donker gekleurde quartskorrels in de instrooilaag ging het esthetische karakter van Envirodeck verloren
  • met name bij kleinere projecten bleek het systeem erg kostbaar per m2

   

  Het nieuwe antislipsysteem op basis van nano-technologie bezit deze nadelen niet, het heeft zelfs enkele belangrijke voordelen ten opzichte van het oude systeem:

  • de antislip laag is een zijdeglans, kleurloze en transparante laag waardoor de unieke materiaalstructuur, de kleur en de natuurlijke uitstraling van Envirodeck vrijwel niet wordt beïnvloed
  • na toevoeging van speciaal geharde, transparante kaliumsilicaat glasparels kan het antislip vermogen worden opgevoerd naar de hoogste antislipwaarde R13
  • ook voor kleine projecten tot 150-200 m2 kunnen wij nu een realistisch prijsniveau neerleggen
  • last but not least; het systeem is zelfreinigend èn antislip   
    

  Indien voor uw toepassing extra antislip vermogen wenselijk is zoals bijvoorbeeld bij hellingbanen, op galerijen of balkons, dan kunt u vanaf heden een additionele Nano-antislip toplaag op Envirodeck aan laten brengen. Het toch al uitstekende antislip vermogen van Envirodeck (R10 tot R12) kunt u nu dus eenvoudig verhogen tot R13.

   

  De behandeling is toepasbaar op alle planktypes uit ons assortiment maar ook reeds geleverde projecten waar alsnog een (nieuwe) extra antislip behandeling wenselijk is kunnen van deze nieuwe ontwikkeling profiteren.


  De nano-antislip toplaag, waarmee reeds jarenlange ervaring is opgedaan in andere toepassingebebieden, is gebaseerd op de modernste ontwikkelingen op het gebied van de nano-technologie.
   

  Uniek systeem
  Het antislip systeem bestaat uit een 2-componenten coating op basis van Polyurethaan in combinatie met nanotechnologie (silanen met UV-additieven). Optioneel kunnen glasparels aan het systeem worden toegevoegd teneinde de antislipwaarde, de ruwheid en de slijtvastheid nog verder te verhogen. De glasparels hebben nauwelijks invloed op de transparante kleur van de toplaag.

  NANO-antisliplaag op Envirodeck Serie Marine Cedarbruin voorzien van (optionele) transparante glasparels.

   

  Tevens bestaat de mogelijkheid om een kleurpigment aan het systeem toe te voegen waardoor het systeem op vrijwel iedere RAL kleur is af te stemmen. Vraag naar de mogelijkheden.

  Meer informatie, klik dan hier.

  Groenste kaasmaker kiest voor het groenste dek

  Door: W. Wieten - Fiberplast BV (17-04-2014 17:28:18)

  1.320 m2 Envirodeck voor CONO Beemster.

   

   
  Fiberplast BV, producent, importeur en groothandel in duurzame bouwmaterialen en pionier in houtcomposiet, heeft een opdracht ontvangen voor het leveren van 1.320 m2 Envirodeck Classic Deck in de exclusieve kleur Koffiebruin voor de nieuwbouw van CONO Beemster.

   

  De plaatsing en nivellering van het dek wordt door de firma Veelzijdig uitgevoerd. Veelzijdig is een dealer van Fiberplast BV, gespecialiseerd in het levensloopbestendig maken en verhogen van galerij-, balkon- en dakterrasvloeren. De opdracht werd vergund door Visser en Smit Bouw Groningen als verantwoordelijke partij voor de realisatie van de nieuwe kaasmakerij bij CONO Beemster.

   

  Envirodeck wordt, evenals de toegepaste Regupol rubbergranulaat (Enviroflex) en de Buzon (Envirolift) vloerdragers, geproduceerd uit gerecyclede grondstoffen. Envirodeck wordt tijdens het geavanceerde productieproces veredelt middels hoogwaardige, organische procesadditieven. Envirodeck is duurzamer dan Azobé, slijtvaster dan Bankirai, kleurecht en vergrijst niet. Daarnaast beschikt Envirodeck over een natuurlijk antislip vermogen en is het vrijwel onderhoudsvrij. Envirodeck niet voor niets de enige houtcomposiet waarop verzekeringsmaatschappijen bereid zijn om een 10 jarige verzekerde garantie af te geven!


  Envirodeck wordt in de situatie van CONO zwevend geplaatst op geluiddempende Regupol rubbergranulaat tegels waarop Buzon hoogte-verstelbare vloerdragers gepositioneerd worden. Om een esthetisch verantwoord geheel te realiseren zullen ook de trappen worden voorzien van Envirodeck aan- en optreden.

   

   

  Rondom de nieuwe fabriek van CONO kaasmakers wordt op deze wijze een exclusieve boulevard gerealiseerd. Het dakterras wordt op vergelijkbare wijze uitgevoerd. Het project wordt voor de Bouwvak 2014 opgeleverd.

   

   

  De nieuwe kaasmakerij van CONO Kaasmakers (bekend van de kaasmerken Beemster en Oudendijk) wordt de groenste kaasmakerij ter wereld genoemd en is de eerste onder architectuur gerealiseerde zuivelfabriek naar het ontwerp van Bastiaan Jongerius Architecten.


  De kaasmakerij van CONO ligt midden in het Unesco werelderfgoed “De Beemster” en moet om die reden aan de hoogste duurzaamheidscriteria voldoen. Het ontwerp voor de nieuwbouw heeft de goedkeuring van Unesco in Parijs gekregen. Tijdens en na de bouw worden de meest geavanceerde technieken op het gebied van energieterugwinning en duurzaamheid gebruikt. Reden temeer voor CONO om voor de duurzame en onderhoudsvriendelijke producten van Fiberplast te kiezen.
   
  Niet voor niets zijn zowel CONO Beemster als Fiberplast BV partner van MVO Nederland.
   

   

  Om dit project met een investering van meer dan 80 miljoen Euro te verwezenlijken, is CONO Kaasmakers met Urgenda en diverse technische partners in duurzaam bouwen een hechte samenwerking aangegaan.


  Fiberplast is er trots op om deel uit te mogen maken van het team die dit ambitieuze project gaat realiseren in het Unesco werelderfgoed “De Beemster”.

   

  CONO bedankt!


   

  Bronnen fotomateriaal en animaties:


  Meer infomatie over Envirodeck kunt u vinden op www.envirodeck.nl

   

  Primeur; bio-based plaatmateriaal

  Door: W. Wieten - Fiberplast BV (05-10-2015 12:35:24)

  Vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Fiberplast BV:

  Simowood bio-based plaatmateriaal met 25 jaar garantie!

  SIMOWOOD plaatmateriaal wordt door Simona in Duitsland voor ons geproduceerd op basis van de unieke Resysta receptuur. SIMOWOOD is een biobased hybride composiet-materiaal. De grondstoffen zijn biologisch restafval; 60% rijstvlies, 22% uit zout en 18% minerale oliën. De platen zijn in diverse plaatdiktes, onbewerkt of geschuurd, leverbaar in twee uitvoeringen:

  • SIMOWOOD;
  • SIMOWOOD IMO (met toegevoegde brandvertrager). 

   

   

  Simowood combineert de veelzijdigheid van hout met de duurzaamheid van kunststof. Fiberplast biedt hiermee een milieuvriendelijke oplossing voor alle binnen- en buitentoepassingen waar een hout-afwerking gewenst is en een optimale bestandheid tegen vocht vereist is. Deze composiet plaat is volledig vervaardigd uit natuurlijke vulstoffen en optimaal bestand tegen de meest extreme weersinvloeden als zon, regen, sneeuw en zout water.

   

   

  Het plaatmateriaal is in diverse kleuren leverbaar en middels thermovormen in allerlei vormen te buigen. Het materiaal is zelfs te lassen!

   


  Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om het plaatmateriaal te boren, frezen, schuren en zagen. Kortom, alles met hout gemaakt wordt, kan ook van SIMOWOOD gemaakt worden. Het materiaal is zoet- en zoutwaterbestendig, resistent tegen algengroei en het kent een uiterst hoge anti-slip waarde.

   

  SIMOWOOD is 100% houtvrij en is daardoor uniek. De uitstraling van SIMOWOOD is natuurlijk en luxe. SIMOWOOD is onder andere toe te passen als gevelbekleding, interieurbekleding voor vochtige ruimtes, terrasbedekking, speeltoestellen, pretparken, scheepsdekken e.d.

   

   

  Het materiaal kan zowel in een gladde, onbewerkte finish maar ook in een geschuurde uitvoering geleverd worden. De geschuurde versie is qua uitstraling vrijwel niet te onderscheiden van hout. Leverbaar in 14 standaard kleuren en op aanvraag in speciale kleuren.

   

   

  Kenmerken

  • Milieuvriendelijk (100% recyclebaar);
  • Geen vochtopname;
  • Langere levensduur en stijver dan WPC;
  • Leverbaar in brandwerende uitvoering en diverse kleuren;
  • UV- en weerbestendig;
  • Antislip-eigenschappen;
  • Nagenoeg onderhoudsvrij;
  • Hout-look, in kleur leverbaar en overschilderbaar;
  • Splintert niet;
  • Makkelijk verwerkbaar.

   

   

  Toepassingen:

  Het nagenoeg onderhoudsvrije SIMOWOOD heeft anti-slip eigenschappen en is toepasbaar als:

  • Gevelbekleding en Eyecatchers;
  • Meubelen/objecten voor buiten;
  • Terrasbedekking;
  • Scheepsdekken met een uitstraling als een teakdek;
  • Wellness ruimtes en natte ruimtes;
  • Stand- en decorbouw;
  • Speeltoestellen en pretparken;
  • Badkamermeubelen en -afwerking;
  • Bekledingen van campers, boten en caravans. 

   

   

  Afmetingen

  De platen worden geleverd in de standaardafmeting (lxb) 2500 x 1250 mm (plaatoppervlak: 3,125 m²), in de volgende plaatdiktes:

  • Onbewerkt: 3,1 - 4,1 - 5,1 - 6,1 en 8.1 mm;
  • Geschuurd: 3 - 4 - 5 - 6 en 8 mm.

  In een later stadium zijn ook platen van 10 en 12 mm dik leverbaar.

    

  Envirodeck nu ook bij Jongeneel verkrijgbaar

  Door: W. Wieten - Fiberplast BV (12-02-2016 15:34:59)

  Drachten, 12 februari 2016

  Er is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Koninklijke Jongeneel BV en de producent van Envirodeck; Fiberplast BV.

   

  Via een landelijk netwerk van 43 vestigingen bedient Jongeneel zowel de lokale als de landelijk opererende professionele gebruiker van hout en bouwproducten. Fiberplast is de producent van Envirodeck houtcomposiet profielstrokenbekleding, een high-end composiet welke sinds de introductie in 2007 haar sporen ruimschoots heeft verdient.

   

  De samenwerking tussen Jongeneel en Fiberplast heeft ertoe geleid dat het Envirodeck assortiment vanaf 1 februari verkrijgbaar is bij alle Jongeneel-vestigingen.

   

  Een mooie stap voor iedereen. Gebruikers kunnen Envirodeck - onder dezelfde scherpe condities die zij voorheen bij Fiberplast gewend waren - via de lokale bouwspecialisten van Jongeneel betrekken. Bovendien heeft Jongeneel nu een extra premiumproduct in haar pakket waarmee tevens de mogelijkheid ontstaat om in projecten met hoge eisen op het gebied van brandclassificatie een gecertificeerde oplossing in houtcomposiet te bieden.

   

  Envirodeck Marine Deck Antracietgrijs Envirodeck Solid Deck Cedarbruin

   

  Daarbij haalt Jongeneel extra expertise van houtcomposiet in huis om zo de gebruiker, met name bij de iets complexere projecten, nog adequater van dienst te kunnen zijn.

   

  De krachtenbundeling biedt echter meer voordelen.
  Naast de levering van de standaard Envirodeck producten kan ook via Jongeneel gebruik worden gemaakt van de maatwerkmogelijkheden, de opstartinstructie en de 10 jaar Verzekerde Garantie die het merk (optioneel) biedt.

   

  Kortom, voor alle partijen een win-winsituatie en voor Jongeneel en Fiberplast een sterke uitbreiding van de bestaande distributiekanalen!

  Enviro websites